Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Strelsko društvo Marok Sevnica znotraj in zunaj državnih meja

V novembru se je s turnirjem na osrednjem slovenskem strelišču v Ljubljani začela nova ligaška sezona v športnem streljanju z zračnim orožjem.

Strelsko društvo Marok Sevnica je preteklo prvenstvo končalo na drugem mestu in tokratno osvojitev 6. mesta ne šteje za najboljši začetek. Zato pa je velik met z osvojitvijo 1. mesta med posamezniki uspel Sevničanu Blažu Kunšku. Z zadetimi 382 krogi od 400 možnih je vodil že po rednem delu, mirno kri pa je ohranil tudi v finalu ter se veselil svoje prve zmage v prvoligaški druščini. Za Sevničane sta poleg Kunška nastopila še Klemen Juvan ter Danilo Petrin.

Tudi v drugem krogu se je Blaž odlično izkazal in zasedel zavidljivo drugo mesto.

 

Na prvem krogu mladinske Državne lige je Anuša Kovačič zasedla odlično drugo mesto in osvojila srebrno kolajno. V drugem krogu pa je tudi obstala na mestu za stopničke saj je zasedla tretje mesto.

 

Sevniška perspektivna strelka kadetske kategorije do 17 let Tajda Marc je v državni ligi v prvem krogu zasedla 3. mesto, v drugem krogu je dosežek potrdila tudi z enako uvrstitvijo.

 

Mladi strelski upi se aktivno udejstvujejo tudi izven državnih meja. Anuša je na mednarodni tekmi za 37. pokal Beograda zasedla odlično 4. mesto.

Oglejte si tudi