Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

ŠKD Mladi Boštanj zaključuje svojo zgodbo

7. decembra smo člani in članice društva ŠKD mladi Boštanj na letnem občnem zboru sprejeli sklep, da se društvo ukine.

Za nami je več kot 10 let aktivnega dela, ko se je društvo s postavitvijo najvišjega in največjega kresa 2-krat zapisalo v Guinnessovo knjigo rekordov. Od ustanovitev društva v začetku leta 2002 smo se člani in članice trudili, da smo ime društva, pa tudi kraja ponesli širom Slovenije pa tudi izven naših meja. Društvo so v tem času vodili Tomaž Lisec, Stane Brce in Gašper Dolničar, ob raznih aktivnostih pa je bilo aktivnih preko 100 članov društva.

Ob obujanju na razne aktivnosti, izvedene v tem času, smo se spomnili, koliko časa in energije smo vložili v naše aktivnosti. A ni nam žal. Ogromno število ljudi na naših dogodkih je dokaz, da smo bili uspešni. Vsakoletno kresovanje, plesni tečaji, nogometni turnirji, smučarski izleti, paintball, pohodi, koncerti, potopisna predavanja, gledališke predstave, obnova kapelice, pomoč pri obnovi doma TVD Partizan Boštanj, etnološke in ekološke akcije, razna praznovanja,… so dokaz, da smo mladi v Boštanju postali zelo dobri prijatelji, da smo ponosni na svoj kraj, da znamo sodelovati tako medgeneracijsko kot tudi medkulturno, saj smo zgledno sodelovali z vsemi lokalnimi inštitucijami.

Izredno smo ponosni, da smo zaradi našega delovanja k sodelovanju privabljali vedno širši krog ljudi. Ob tej priložnosti bi se radi iskreno zahvalili vsem sponzorjem, donatorjem in ostalim ljudem dobre volje, ki so nam stali ob strani in nas podpirali ter spodbujali pri naših aktivnostih.

Mlajši člani tudi za prihodnje obljubljajo izvedbo posamezni dogodke v kraju, saj se bodo priključili aktivnostim znotraj društva TVD Partizan. Vse nas pa bodo ogromne količine fotografskega materiala, priznanje s strani Guinnessove knjige rekordov, obnova kapelice in mnogo drobnih spominov delale ponosne boštanjčane in boštanjčanke še naprej. Ker smo od tu doma!


V imenu ŠKD mladi Boštanj
                        Gašper Dolničar

Oglejte si tudi