Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Sevničani z borbeno igro doma obdržali 2 točki

SEVNICA - RIBNICA RIKO HIŠE: 33:28 (20:14)

V 8.krogu lige za obstanek so domači rokometaši pred 150 gledalci premagali goste iz Ribnice 33:28 (20:14) Trener Godec je uspel dobro motivirati fante po porazu in slabi igri v Ormožu v sredo, saj je semafor v 4. minuti kazal 4:1, v 11.minuti 8 : 4 in v 15 minuti že 10 : 5. Odlično je delovala obramba 5-1 na čelu z Gorenjakom. V napadu pa zunanja linija Djurdjevič, Dražetič in Borovnik, ter Ošlovnik na črti. Gostujoči trener Torlo je vzel v 14. minuti minuto odmor, vendar pa so domači igralci nadaljevali z odlično igro in si do konca prvega polčasa priigrali 6 zadetkov prednosti.

 

Prvi polčas je bil zelo podoben tekmi iz Ribnice in bilo je kar malo straha, da se bo ponovil drugi polčas, ko Sevničani niso znali premagat vratarja Ribnice in v zaključku izgubili. Strah je bil upravičen, saj so gostje zmanjšali razliko na samo 2 zadetka v 45. minuti 25:23. Sevničani so v tem delu igre igrali obrambo 6-0 in niso znali ustaviti oba Nosana in Markoviča. Z vstopom spočitega Gorenjaka in 5-1 obrambo so dosegli 3 zadetke in pobegnili na 28:23. V vrata je vstopil Božič in s 4 obrambami pripomogel, da je zmaga ostala doma. Z igro so fantje dokazali, da je bila ekipa dobro sestavljena. Žal pa je bilo število poškodovanih igralcev skozi sezono preveliko, da bi lahko dosegli več dobrih rezultatov.

 

Želimo, da se ta motiviranost obdrži tudi za tekmo z Izolo v soboto in seveda za posavski derbi s Krškim 25. maja v sevniški športni dvorani. Zato navijači vabljeni, saj fantje trdo trenirajo in si zaslužijo polno dvorano in bučnega navijanja.

 

Za RK Sevnico so nastopili vratarja Zaponšek in Božič, Gorenjak 5, Brečko, Krnc, Djurdjevič 3, Ošlovnik 8, Kuhar, Kozole, Borovnik 8, Bezgovšek, Pernovšek 1, Nered 1, Sirk 2, Stegne, Dražetič 5.

 

Vojko Švab, RK Sevnica

Oglejte si tudi