Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Prvaki do načrtovanih točk

Rokometaši iz Velenja so zaradi nastopanja v Ligi prvakov gostovali v Sevnici med tednom in se vrnili domov z novim parom točk.
Gostje so začeli na vso moč in povedli 0:3. Sevničani so se jim približali na 2:3, a so Velenjčani naredili novo serijo in v 11. minuti vodili 2:6. Trener Godec je poskušal z minuto odmora prekiniti nalet gostov, a so le-ti nadaljevali v istem slogu in v 18. minuti že vodili za šest (5:11). Domačini so težko prebijali visoko in gibljivo obrambo Gorenja, njim pa dopuščali preveč lahkih zadetkov. Tu je s hitrimi prehodi v napad prednjačil predvsem Šoštarič, ki je v 20. minutah dosegel 5 zadetkov, vodilni strelec lige Dražetič pa le enega iz igre. Do polčasa je Gjerek zadel štirikrat in na polčas sta ekipi odšli pri rezultatu 14:20.

Trener Vajdl je z menjavami držal visok tempo igre, ki so ga Sevničani uspeli slediti do 34. minute in rezultata 17:23. V dveh minutah so gostje štirikrat zapored zadeli in razlika je zrasla na deset (17:27). Z novo minuto odmora je domači trener uspel umiriti svoje igralce,  tako da razlika ni več naraščala. Proti koncu tekme so dobili priložnost še nekateri mladinci, kar sta pri gostih izkoristila predvsem Gams in Dujmovič. Z nekaj obrambami sta se izkazala še vratarja Bratanovič (9) pri domačih in Brglez (8) pri gostih. Z delnim izidom 1:8 se je razlika povečala na  petnajst (26:41), ob koncu tekme pa je bil rezultat 28:43.

Pri Sevničanih je Gjerek dosegel pet zadetkov, Flajs, Dražetič (2), Brilej in Fižuleto pa po štiri. Pri Velenjčanih je Dujmovič zadel sedemkrat, Gams šestkrat, po petkrat pa Cehte Nejc, Golčar in Šoštarič.

Obe ekipi sta igrali korektno, brez težjih prekrškov, s po štirimi minutami izključitev na vsaki strani in kar je še najpomembneje, brez poškodb.

Sevničani v naslednjem krogu gostujejo v Celju, tekma pa bo v nedeljo, 20.10.2013 ob 17:00 v Dvorani Zlatorog.

 

 

 

Foto: Neža Tretnjak

Oglejte si tudi