Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Posavski nogometaši združeni v KMN Sevnica

V okviru Nogometne zveze Slovenije se ljubitelji malega nogometa združujejo v 1. in 2. Slovenski futsal ligi. Tudi posavski nogometni navdušenci so združeni v ekipo, katera je doživela že več zamenjav imen, od leta 2010 dalje pa igrajo kot KMN Sevnica v treh kategorijah - članski, mladinski in kadetski

Termin FUTSAL izvira kot okrajšava iz portugalskega pojma »futebol de salao« oziroma španskega »futbol de salon«, kar pomeni dvoranski nogomet. Pravzaprav gre za mali nogomet, igran po pravilih FIFE.
Sam začetek KMN Sevnica sega v leto 1978, ko se je v sklopu Kulturno športnega društva Log ob pomoči sponzorja Draga Krošlja in pod vodstvom Antona Lisca organizirala občinska liga.

 

Neustavljiva energija in športna srca v prsih mladih nogometašev so bila zmagovita kombinacija za razvoj malega nogometa, ki je povezoval mlade posavske športnike. Prvi dve leti delovanja (1996-1998) pod imenom KMN Juventus Mizarstvo Krošelj, naslednji dve kot KMN Mizarstvo Krošelj in od leta 2000 dalje KMN Sevnica. Vidnejši uspeh moštva KMN Sevnica je prišel že ob koncu sezone, v času katere so se preimenovali v sedanji naziv – osvojili so namreč 3. mesto na državnem prvenstvu, v letih 2004 in 2007 pa so postali prvaki druge lige. Športniki, katerih skupna značilnost je ljubezen do nogometa in posavske korenine, tekmujejo v KMN Sevnica v treh kategorijah - poleg članske zasedbe še v U18 in U21.


Tekom delovanja se je v vlogi trenerja zamenjalo precej posameznikov, mesto strokovnega in moralnega voditelja so tako zasedali Dušan Razboršek (bivši selektor slovenske futsal reprezentance), Janez Imperl, Franc Rozman, David Drnovšek, Danilo Guček, Ivan Kneževič, Aleš Filej, Robert Gačnik in trenutno Mitja Jontez. Slednji vodi in trenira člansko kategorijo zadnja tri leta, skozi katera je, kot poudarja "opazil velik napredek, saj igralci kot celota vztrajno delajo velike korake naprej in izkazujejo perspektivnost". Jontez je znanje na varovance prenašal že v GIP Beton MTO Zagorje, KMN Živex Celje, KMN Dobovec, KMN Cerkvenjak, med katerimi je Zagorjane popeljal celo do naslova državnih prvakov, zato je njegovo delo v KMN Sevnica cenjeno in spoštovano. "Ob mojem prihodu je bila baza igralcev majhna, danes pa se lahko pohvalimo s 15 nogometaši v članski kategoriji, desetimi v kadetski in 13 v mladinski," dodaja Jontez.

 

KMN Sevnica, kateremu je po dolgoletnem uspešnem delu Slavka Zakška z letom 2010 pričel predsedovati Marko Lisec ob znatnem doprinosu podpredsednika Marka Kotarja, se zaveda pomena športnega udejstvovanja mlajše generacije in prenosa znanja izkušenih igralcev na njihove naslednike, zato so cilji kluba tesno povezani s podmladkom.


Pregled uspehov sevniških futsal igralcev

ČLANI
• 1. mesto 1998 (1. SFL) - osvojen naziv državnih prvakov

• 2. mesto 1997, 1999, 2001 (1. SFL)

• 3. mesto 2000 (1. SFL)

• dvakratni finalist državnega pokala

• 1. mesto 2004, 2007 (2. SFL)

• 3. mesto 2012 (2. SFL)

MLADINCI (U21)
• 2. mesto 2001 in 2010

KADETI (U18)
• 2. mesto 2012

• 3. mesto 2011

 

Več o KMN Sevnica lahko preberete na njihovi uradni spletni strani , futsal navdušenci pa ažurirane in aktualne podrobnosti najdete na posebni spletni strani NZS.

Povezave

Futsal
Kmn-sevnica

Oglejte si tudi