Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Posavski derbi dobili Krčani

Pred tekmo sta imeli obe ekipi kalkulacije, kaj jim prinašajo nove točke. Sevničani bi se odlepili od nepredvidljive sredine, Krčani pa od dna lestvice. Morda je tudi to vplivalo na igralce obeh ekip, da so igrali precej v krču.
Tekmo so bolje začeli gostje in si priigrali nekaj prednosti. Razpoložena sta bila Miklavčič in Čanžar,  pri domačih pa sta Brilej in Dražetič držala priključek na ulovljivi prednosti. Nekaj obramb sta zbrala tudi vratarja, pri domačih Božič in pri gostih Žitnik. Pred odmorom so Sevničani izenačili na 10, na odmor pa se je odšlo z rezultatom 11:11.

Do 39. minute je bil rezultat izenačen, nato pa so domačini povedli za dva zadetka (16:14). Krčani so kmalu izenačili in do 50. minute držali neodločen rezultat. Sevniški rokometaši so v 52. minuti znova vodili za dva (21:19), a niso znali zaustaviti Miklavčiča, Čanžar pa je še naprej zanesljivo izvajal sedemmetrovke. V 58. minuti so tako gostje povedli za zadetek, v drugem polčasu razigrani Flajs, pa je minuto pred koncem izenačil na 22:22. Krčani so krenili v zadnji napad in izkoristili še minuto odmora za dogovor. V izteku srečanja sta jima sodnika dosodila sedemmetrovko, ki jo je Čanžar izkoristil in prinesel veselje gostom. Končni rezultat 22:23.

Pri domačinih so bili najuspešnejši Dražetič 6 (2), Flajs 5 (2) in Brilej 4, vratar Božič pa je zbral 8 obramb. Pri gostih sta največkrat zadela Miklavčič 8 in Čanžar 7 (6), medtem ko je vratar Žitnik zbral 15 obramb, od tega tudi dve sedemmetrovki in en nasprotni napad.

Derbi je postregel z zanimivo predstavo in razburljivim zaključkom. Napetost pri navijačih in na klopeh obeh ekip, sta s svojim kriterijem dodatno podžigala sodnika, ki nista bila dorasla nalogi, ki sta jo opravljala.

Sevničani v naslednjem krogu gostujejo v Ivančni Gorici, Krčani pa doma pričakujejo Izolo.

Oglejte si tudi