Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POKAL TERME OLIMIA: KMN Sevnica pokalni podprvaki

V nedeljo 9. marca se je v večnamenski športni dvorani Podčetrtek odvijal finalni obračun pokala Terme Olimja. Aktualni državni prvaki FC Litija je premagala KMN Sevnico in si tako v letošnji sezoni prisvojila prvo lovoriko. KMN SEVNICA : FC LITIJA 1:4 (0:2)
Litijani so silovito pričeli srečanje in Sevničane postavili v podrejeni položaj. S streli od daleč je pretil Vrhovec, Govekar pa je vse do 10 minute odbijal vse napade. Nato pa je Litija v dveh minutah prišla do dveh zadetkov. Sevniški trener je takoj vzel minuto odmora, da je svoje varovance pomiril. Posavci so si priigrali nekaj priložnosti, zatresli tudi vratnico, rezultat pa se do polčasa ni spreminjal.

 

Sevniška ofenziva na začetku drugega polčasa ni dala sadov. Na drugi strani pa je Simeunović povišal na 3:0. Litija je s prekrški ustavljala hitre sevniške igralce in si v 27. minuti nabrala že 5. akumuliranih prekrškov. V 30. minuti pa je sledila domiselna poteza sevniških malonogometašev. Pešec je v svojem slogu pripeljal žogo v nasprotnikovo tretjino, podal do v sredino do Kranjčeviča, ki je žogo podaljšal do Mesića, ta pa s pomočjo vratnice premagal Puškarja. V želji, da bi prišli do izenačenja so poskušali še z igro z vratarjem v polju, vendar niso bili uspešni, saj so Litijani dosegli še en zadetek in pokalni zmagovalec je bil znan.

 

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
»Čestitam Litiji. Vidi se, da imajo njihovi igralci v nogah mali milijon takih tekem. Mi pa še ne. Mojim igralcem nimam kaj očitati, dali so vse od sebe. Pred nami je svetla prihodnost!«


Matej Zakšek, kapetan Sevnice:
»Kljub porazu smo zadovoljni s prehojeno potjo v zadnjem letu. Vidi se, da imamo še mlado ekipo in da nam manjka izkušenj na takih pomembnih tekmah. Sicer pa sem ponosen na soigralce in vem, da je red nami lepa prihodnost!«


Celotno izjavo in zadetke s srečanja si lahko ogledate na facebook spletni strani KMN Sevnice.

 

Kader na tekmi:
Domen Krnc, Irnes Škorić, Jan Nečemer, Denis Govekar, Matej Kranjčevič, Mihael Grigić, Gregor Pešec, Uroš Martić, Matej Zakšek, Nenda Kurtić, Žan Tomažič, Ševzet Mehić.  

Oglejte si tudi