Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Novi točki v borbi za obstanek

Začetek drugega dela rokometnega prvenstva se za Sevničane ni začel dobro. Poraz na gostovanju pri Slovanu je upe za obstanek potisnil na skrajni rob, zato je bila tekma z ekipo SVIŠ zadnja priložnost, da se ulovi priključek na lestvici.
Fantje so tekmo vzeli resno in hitro povedli 5:0. Gostujoči trener je moral hitro izkoristiti prvo minuto odmora, a to poteka tekme ni spremenilo. V 22. minuti je bilo že 11:3, pri domačih pa sta bila v teh trenutkih najbolj razigrana Djurdjevič in Gorenjak, v vratih pa uspešen Brglez. Gostom ni preostalo drugega, kot da še drugič poskušajo prekiniti nalet domačinov. To jim je uspelo in zaostanek so uspeli znižati na štiri (12:8), polčas pa se je končal z rezultatom 14:9.

V drugem polčasu so Sevničani držali vajeti v svojih rokah in niso pustili, da bi se gostje nevarno približali. Razigral se je še Brečko, v domačih vratih pa sta bila uspešna Brglez in Gerčar. Proti koncu je trener Godec dal priložnost tudi mlajšim igralcem, ki pa niso popuščali in na koncu je bil rezultat 29:20.

Pri domačih so bili najboljši strelci Brečko in Gorenjak po 6 zadetkov, Djurdjevič 5 (1), Fižuleto 4, pri gostih pa Stopar S. 5 in Marušič 4. Brglez je obranil 11 strelov, Gerčar pa 3, od tega vsak po eno sedemmetrovko. Enajst obramb je pri gostih zbral mladi vratar Pekeč in preprečil še večji poraz gostov.

V naslednjem krogu potujejo sevniški fantje na težko gostovanje v Ribnico, kjer bi bila že osvojena točka velik uspeh, a pustimo se presenetiti.

Oglejte si tudi