Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Neverjeten uspeh sevniških mažoret

S tridnevnega evropskega prvenstva mažoret, ki se je letos odvijalo v Vinkovcih na Hrvaškem, so se sevniške modro-bele kraljice vrnile z fenomenalnimi rezultati. Med vsemi evropskimi klubi so bile Sevničanke ene najštevilčnejših - tekmovale so kar s tremi skupinami in v vsaki od kategorij stale na stopničkah!

V kategoriji »par kadet« sta Laura Strajnar in Ana Prosenik dosegli 1.mesto in tako postali evropski prvakinji v svoji kategoriji. V kategoriji »junior par« pa sta Ajda Mesojedec in Tajda Župevc ob dosegu čudovitega drugega mesta ponosno dvignili v zrak srebrno medaljo. Tudi ostale Sevničanke so dosegle lepe rezultate.

Za presenečenje vseh je poskrbela tudi skupina »kadet palica«, ki je zasedla odlično drugo mesto. Prava paša za oči je bila skupina »junior palica«, ki je s svojim energičnim nastopom dvignila na noge celo dvorano in med samo evropsko elito dosegla čudovito tretje mesto.

Kot lani je tudi letos skupina »senior« prinesla domov medaljo, in sicer za tretje mesto v kategoriji »senior pom pom«. Zopet so dokazale, da sta njihova energija in veselje do plesa nekaj posebnega!

Trenerka sevniških mažoret Janja Samec ne more skriti svojega navdušenja in ponosa: »Lansko leto smo z evropskega prvenstva prinesli prvi pokal sevniških mažoret, letos pa so naša dekleta kar petkrat stopila na stopničke. Takšnega napredka v enem letu si lahko vsak trener samo želi,« je povedala z navdušenjem.

S strani Evropske mažoretne zveze (EMZ) so bile Sevničanke nagrajene tudi z zlatim simbolom EMZ.

Ob tem seveda še povabilo in dobrodošlica vsem dekletom, ki se želijo pridružiti skupini modro-belih kraljic, naš e-naslov je: mazoretedrustvatrgsevnica@gmail.com

 

Vir: Društvo Trg Sevnica

Oglejte si tudi