Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Krka premočna za Sevničane

Tekma 4. kroga 1. NLB Leasing lige med ekipama RK Sevnica in RK Krka Novo mesto je bila odigrana v sevniški športni dvorani. Okoli 300 gledalcev in navijačev obeh ekip je pričakovalo razburljivo tekmo, a potek tekme se je odvijal v povsem drugo smer.
Pri domačinih je zaradi poškodbe kolena tekmo moral izpustiti vratar Božič, zato je v vratih začel Zlatanovič. Po izenačenem uvodu, so gostje prevzeli pobudo in hitro povedli 3:6 in 4:9. Domačini niso znali ustaviti predvsem Svetelška in Špendeta, ki sta zadevala z zunanjih položajev, v napadu pa je domače poskuse z obrambami ustavljal Zaponšek. Sevničani so po minuti odmora in dveh izključitvah Novomeščanov uspeli rezultat znižati na 7:9 in nekaj časa držati razliko dveh zadetkov. Domačini nikakor niso uspevali prebijati visokega bloka gostov in le-ti so s štirimi zaporednimi zadetki povedli 9:15. Do odmora so domačini z zadetkom Dražetiča le znižali razliko in polčas se je končal z rezultatom 10:15.

V desetih minutah drugega polčasa se je pri gostih razigral še Borovnik, domačine pa je z uspešno izvedenimi sedemmetrovkami na razliki petih-šestih zadetkov držal Dražetič. Gostje so v naslednjih sedmih minutah naredili delni izid 2:7, povedli za deset in dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Oba trenerja sta zato ponudila priložnost za igro še ostalim igralcem na klopi in razlika je do konca tekme še narasla. Na koncu je bilo na semaforju 20:33. 

Končna statistika je pokazala, da sta bili ekipi v mnogih elementih izenačeni, v oči pa bode  neučinkovita sevniška realizacija iz oddaljenosti 4/16, medtem ko je imela Krka razmerje 13/19. 

Najboljši strelec pri domačih je bil Dražetič 8 (6), pri gostih pa Špende 9, Borovnik 7 in Svetelšek 5. Domači vratar Zlatanovič je zbral 10 obramb, od tega 3 sedemmetrovke in 2 protinapada gostov, pri gostih pa Zaponšek 12 in Štangelj 3 obrambe.

Izključitve: Sevnica 12 min, Krka 18 min. Sedemmetrovke: Sevnica 6/7, Krka 2/6

 

Sevničani v naslednjem krogu gostujejo pri Slovanu, Krka pa doma gosti Izolo.

Oglejte si tudi