Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Futsal 1.SFL: Sevničani še ne poraženi pred domačimi gledalci

V petek 22. novembra se je v sevniški dvorani igralo 7. kolo 1. slovenske futsal lige med Sevnico in RE/MAX Brezje. Po uvodni iniciativi gostiteljev so Posavci vzpostavili ravnotežje, izkoristili svojo priložnosti ter v zadnjih treh minutah prvega polčasa rešili vprašanje o zmagovalcu. KMN SEVNICA : RE/MAX BREZJE MARIBOR 8:2 (5:0)
Žreb je določil, da so domačini pričeli s centra, vendar so bili gostje tisti, ki so si prvi ustvarili priložnosti in že takoj na začetku ogreli dlani Govekarja. Pri domačih pa je bil najbolj aktiven Grigić. V 6. minuti so štajerci storili prekršek na robu svojega 6-metrskega prostora. Po kombinaciji Kurtića in Koprivnjaka je slednji streljal na gol in žoga je srečno končala v mreži. Gostje so nadaljevali v visokem ritmu in poskušali priti do izenačenja. Tudi domačini jim niso ostali dolžni, v priložnosti sta se znašla Krnc in Grigić, vendar se rezultat ni menjal do 11. minute. Takrat  je Martić pridoril žogo na svoji polovici in po dvojni podaji s Krncem zatresel prazno mrežo. V nadaljevanju so gostje zapretili iz prostega strela, potem iz posamičnih akcij, venomer pa se je izkazal ponovno odlični Govekar. V zadnjih treh minutah prvega polčasa pa trije zadetki. V 18 minuti so goste naredili 6 akumulirani prekršek, Škorić pa je bil zanesljivi izvajalec 10 metrovke. Minuto zatem je Krnc prestregel žogo na svojo polovici, sam stekel proti gostujočemu vratarju in ga z rutiniranim preigravanjem premagal. V zadnji minuti je Škorić imel še eno priložnost z 10-tih metrov. Štajerski vratar je strel ubranil, žoga je prišla do Mehića, ki je povišal na 5:0.


Drugi polčas je bil na nivoju prvega. Ekipi nista popuščali pri visokem pokrivanju in agresivni obrambi. Na polovici drugega polčasa je Martić ponovno priboril žogo, lepo našel Grigića, ki mu ni bilo težko zadeti. Dve minuti zatem je Mehić iz prostega strela povišal na 7:0. Nato so gostje izkoristili manjšo nezbranost sevniških igralcev, saj so gostom dovolili, da so v minuti prišli do dveh zadetkov. Do konca tekmo so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Za piko na i pa je poskrbel Mehić, ki je z atraktivno potezo 15 sekund pred koncem tekme dosegel svoj hat-trick.

S tem krogom se je zaključil prvi del tekmovanja. Naslednji vikend pa sledi povratna pokalna tekma, kjer Sevničani lovijo zaostanek štirih zadetkov.

Zadetke in izjave s tekme si lahko pogledate na uradni spletni strani kluba www.kmn-sevnica.si ali socilanem omrežju kmn sevnica.

Posebna zahvala gre sponzorju tekme Gradnje d.o.o. Boštanj in spletni trgovini s športno opremo skite.si, ki je med 200 navijači izrebala nagrajenca, ki je prejel bon v vrednosti 40€.

Ostali rezultati: 1. SFL:

KMN Puntar – KMN Oplast Kobarid 0:3 (0:0)
0:1 Kusterle (29.), 0:2 Sovdat (34.), 0:3 Vulikič (35.)

KMN Bronx Škofije – KMN Dobovec Trgovine Jager 1:1 (0:0)
1:0 Radiškovič (35.), 1:1 Lojen (39.)

FC Litija - KMN Velike Lašče 9:3 (2:2)
0:1 Begić (3.), 1:1 Pantić (7.), 1:2 Kojadinović (7.), 2:2 Ručna (8.), 3:2 Osredkar (22.), 4:2 Pantić (23.), 5:2 Vrhovec (24.), 6:2 Pertič (26.), 7:2 Pantić (30.), 7:3 Begić (36.), 8:3 Simić (37.), 9:3 Begić (38.)

 

Oglejte si tudi