Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Fantje držali obljubo in zmagali

Sredin pokalni poraz proti Slovanu ni pustil posledic pri Sevničanih, je bil pa dober motiv za revanšo v sobotni prvenstveni tekmi.
Začetek je pokazal, da so fantje vzeli tekmo resno in predvsem po zaslugi Dražetiča in Brileja hitro povedli za pet (3:8). Z zaporednima goloma Čemasa so domačini v 15. minuti  znižali na tri razlike. Sevničani so nadaljevali z organizirano igro v obrambi, v napadu pa igrali strpno in učinkovito. Držali so razliko treh-štirih zadetkov in s šestim zadetkom Dražetiča odšli na odmor z vodstvom 11:15.

Izrazi na obrazih fantov so dali vedeti, da se zavedajo, da se jim ponuja velika priložnost za uspeh in zato so odločno začeli tudi drugi polčas. Obramba je funkcionirala dobro, nekajkrat pa se je izkazal tudi vratar Božič. Pri Slovanu so bili zadetki Čemasa premalo, da bi lahko ogrozili vodstvo gostov. Zadetki nepredvidljivega Dražetiča, Fižuleta, Flajsa in šesti zadetek Brileja so Sevničane v 39. minuti privedli do prednosti sedmih zadetkov (14:21), vendar se domačini še niso predali. V 50. minuti je bil rezultat 19:25, a so domačini trikrat zapored zadeli in imeli še sedemmetrovko, ki pa jo je vratar Bratanovič ubranil. Rokometaši iz Sevnice so vrnili prednost na šest ter z zadetki Fižuleta in Gorenjaka obdržali prednost do konca tekme (25:31).

Dražetič je dosegel 13 (4) zadetkov, Brilej 7 in Fižuleto 6, vratar Božič pa je zbral 9 obramb. Pri domačinih je 6 zadetkov dosegel Čemas, po 5 pa Vuglač in Skušek (2).       

Zmaga in veselo vzdušje sta dobra popotnica za naslednjo tekmo, ki jo bodo sevniški rokometaši odigrali že v sredo, 9.10.2013 ob 19:30 v Športni dvorani Sevnica, proti ekipi Gorenja iz Velenja.

Oglejte si tudi