Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Članice sevniškega squash kluba igRaj ekipne državne prvakinje

Sevniški squash klub igRaj je z ekipnega državnega prvenstva v Škofji Loki odnesel naslov prvakinj in sedmo mesto moških
Izjemen uspeh so v soboto, 20. aprila, v Škofji Loki na ekipnem državnem prvenstvu v squashu dosegle članice Squash kluba igRaj Sevnica, saj so v postavi Ksenija Kmetič, Mojca Blažič in Suzana Brezak osvojile naslov državnih prvakinj. Dosežek je pravo presenečenje predvsem zato, ker so naslov osvojile po odličnih predstavah v tekmah z bolj uveljavljenimi klubi, ki imajo bolje urejene pogoje treninga. Članice sevniškega kluba so v polfinalu premagale igralke Squash kluba Škofja Loka z 2:1, z enakim rezultatom pa v finalu izrazite favoritinje za naslov prvakinj, predstavnice Squash kluba Point Veržej. Prvakinje je skozi cel turnir odlikovala izjemna izenačenost ekipe in izjemen ekipni duh, kar je pripomoglo h končni zmagi.

V moški konkurenci pa je ekipa Squash kluba igRaj Sevnica v postavi Sandro Windisch, Damir Škerl, Sreč Kregar in Tomaž Čampa po odličnih igrah osvojila končno sedmo mesto v konkurenci 14 ekip. Tudi ta rezultat je izjemen, saj so sevniški igralci premagali in prehiteli celo vrsto odličnih ekip. V prvem krogu so tako nadigrali stare znance iz ekipe Squash klub Škofja Loka 3, v boju za uvrstitev v polfinale so tesno izgubili proti kasnejšim finalistom iz ekipe Squash klub Škofja Loka 2. V tekmah za razvrstitev od petega do osmega mesta pa najprej izgubili s tihimi favoriti turnirja - ekipo Squashland iz Ljubljane, nato pa premagali še eno ekipo gostiteljev - Škofja Loka 4.

Končna razvrstitev - ženske:

1. Squash klub igRaj Sevnica
2. Squash klub Point Veržej
3. Squash klub Squashland Ljubljana

Končna razvrstitev - ženske:

1. Squash klub Konex Ljubljana

2. Squash klub Škofja Loka 2

3. Squash klub ASP Bled 2

...

7. Squash klub igRaj Sevnica

Osvojen naslov državnih prvakinj in moško sedmo mesto predstavljata v štiriletni zgodovini sevniškega kluba daleč največji uspeh. Glede na možnosti in pogoje članov sevniškega kluba v primerjavi z ostalimi klubi glede treninga in razvoja pa gre pravzaprav za komaj verjeten dosežek. Sevniški klub je namreč edini v Sloveniji, ki svoje treninge in turnirje organizira na kar 30 do 40 kilometrov oddaljenih igriščih - v Podčetrtku in na Čatežu. To po eni strani predstavlja velik dodatni strošek, hkrati pa otežuje resno in sistematsko delo z mladimi. Kljub temu pa se obeta nastop vsaj treh mladincev na mladinskem državnem prvenstvu, ki bo v drugi polovici maja v Kranju.

Oglejte si tudi