Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

1.SFL KMN SEVNICA: ''SEDMICA'' V MREŽI DOBOVCA

V drugem kolu 1. Slovenske futsal lige je KMN Sevnica gostila ekipo KMN Dobovec Trgovine Jager in si priigrala prvi komplet točk. Sponzor tekme je bil BAR CHICAGO iz Hrastnika.
Prva domača tekma v sevniški dvorani se ne bi mogla začeti bolje. Sevniški futsalerji so od prve do zadnje minute narekovali agresivno igro. V prvih minutah srečanja so gostje ogreli dlani Govekarja, sledil je rumeni karton Grigića v peti minuti pa smo videli prvi zadek Kurtića. Dobovčani so imeli na sredini prvega polčasa lepo priložnost na višini šestih metrov od vrat, kjer so imeli prosti strel. Govekar je bil v odlični dnevni formi in direktni udarec odbil v kot. Sledile so priložnosti Mehića in Kranjčeviča, vendar je gostujoči vratar preprečil, da bi se rezultat spremenil. Brez moči pa je bil v 17. Minuti. Martić je lepo ustavil žogo, se otresel obrambnih igralcem ter zatresel mrežo Pečka. Govekar tudi s pomočjo vratnic ni dovolil zadetka v prvem polčasu.

 

V drugem delu srečanja so domači futsalerji nadaljevali s fanatično igro v obrambi. Kurtić je bil dobro razpoložen, najprej je ukradel žogo na svoji polovici ter se sam znašel pred vratarjem, ki pa mu je strel ubranil. Nato se je še enkrat znašel v priložnosti po odlično podaji Škoriča, gostujočega vratarja je rešila prečka. Gostje so pretili predvsem iz protinapadov, a je Govekar ''zaklenil'' svoja vrata. Tekla je 23. Minuta, žoga je prišla do Koprivnjaka, ki se je mojstrsko otresel obrabnih igralcev in s prefinjenim strelom matiral Pečka. Gostje so bili brez idej in ko je Grigić povišal na 4:0 so ''jagri'' zahtevali minuto odmora po kateri so nadaljevali igro s petim igralcem v polju. Tudi to jim ni prineslo uspeha, saj je Mehić dvakrat prestregel žogo in zadel prazen gol. Zadnji zadetek na tekmi je dosegel Škorić. Sevniška obramba ni popuščala z Govekarjem na čelu, ki je do konca tekme zbral 17 obramb.

 

Za Sevnico so igrali:

Mihael Grigić, Denis Govekar (V), Domen Krnc, Irnes Škorić, Uroš Martić, Matej Zakšek(K,V), Nenad Kurtić, Luka Koprivnjak, Ševzet Mehić, Matej Kranjčevič, Jan Nečemer in Rok Baznik.

 

Vsi rezultati 1. SFL, 2. krog, 27.9.

KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije 1:2
(0:0)
0:1 Kapun (21.), 1:1 Sovdat (33.), 1:2 Kapun (39.)

FC Litija – KMN Puntar 7:0 (3:0)
1:0 Osredkar (7.), 2:0 Pertić (12.), 3:0 Ručna (20.), 4:0 Ručna (24.), 5:0 Simeunovič (26.), 6:0 Pantić (39.), 7:0 Ručna (40.)

KMN Sevnica – KMN Dobovec Trgovine Jager 7:0 (2:0)
1:0 Kurtić (5.), 2:0 Martič (17.), 3:0 Koprivnjak (23.), 4:0 Grigič (28.), 5:0 Mehić (33.), 6:0 Mehić (36.), 7:0 Škorić (38.)

RE/MAX Brezje Maribor – KMN Velike Lašče 1:1 (0:0)
1:0 Gajser (31.), 1:1 Vidic (35.)


Celotno galerijo slik si lahko pogledate na spletni strani www.kmn-sevnica.si.

 

Text: Tomaž Blatnik

Foto: Nejc Kostanjšek

Oglejte si tudi