Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Zaključni dogodek projekta IGRIŠČE ZA GLEDALIŠČE na Gradu Sevnica 20. 5. 2015

Sončni žarki, čarobno zelen park in kamniti grajski zidovi so bili scena zaključnega srečanja mladih gledališčnikov osnovnih šol iz Maribora, Dornave, Brežic, Rake, Kostanjevice na Krki, Prestranka, Dornave, Šentjerneja, Celja, Roj in Sevnice ter PUMa iz Radovljice.
Približno 150 mladih in 30 odraslih smo z nasmehom sprejeli gostitelji - učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja z učiteljico Vesno Butkovič, za njihove želodčke smo poskrbeli učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane z učiteljico Kristino Prijatelj in kuharicami naše šole, grajsko dvorišče in park okrog gradu smo prostorsko opremili učenci likovnega snovanja 3 z učiteljico Janjo Flisek Balog, na odru pa smo se predstavili člani gledališkega kluba z učiteljico Jelko Slukan.  Sprostili smo se z učenjem skupinskega plesa in ogrevalnimi igricami z umetniki. Na odru smo se drug drugemu predstavili z odlomki predstav, gledališkimi vajami v živo, video posnetki, petjem, igranjem s čarobnimi palicami … Predstavili pa so se tudi nekateri umetniki s koncertno pripovedjo ljudskih pesmi in pripovedi Tri zdrave Marije in en oče naš. To je bil uvod v začetek Sevniškega grajskega poletja.

Začeli in končali smo v senci velikanskega drevesa, kjer so stale obložene mize – bilo je kot v pravljici, kjer se vse konča z veliko gostijo. Verjeli ali ne, mi smo kot odlični gostitelji poskrbeli še za čisto ta pravo mavrico. 

Tako je, če združimo moči zavod Bunker iz Ljubljane, KŠTM Sevnica, Občina Sevnica in OŠ Sava Kladnika Sevnica.

 

Jelka Slukan, vodja projekta na sevniški šoli

Oglejte si tudi