Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

OŠ Krmelj, Vrtec pri šoli pridobil naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2014/2015

Že tretje šolsko leto otroci iz vrtca pri OŠ Krmelj sodelujemo v natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Vse sodelujoče skupine (Vijolična igralnica, Bela igralnica, Zelena igralnica, Rumena igralnica, Modra igralnica in Rdeča igralnica) smo se odločile, da bomo dejavnosti izvajale ob različnih knjigah na temo ekologije, zato smo se prijavile k projektu »Eko beri«. Izvajali smo različne dejavnosti, kot so izdelovanje košev za odlaganje odpadkov, ogled ekološkega otoka, ločevanje odpadkov v koše za ločevanje, obisk gozda, pripovedovanje ob knjigi, ogled lutkovne predstave,  pobiranje odpadkov v naravi, sajenje, predelava odpadnega materiala v uporabne izdelke – igrače, igra z izdelki iz odpadnega materiala in drugo.

Na svetovni dan Zemlje smo bili povabljeni na slavnostno podelitev natečaja, kjer smo že tretje leto zapored pridobili naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Dobili smo tudi nekaj praktičnih nagrad, ki jih bomo porabili v našem vrtu, katerega z veseljem obdelujemo.

Otroci so se skozi celoten projekt seznanjali z ekologijo. S pomočjo odraslih in našega zgleda, so že zelo zgodaj postali ekološko osveščeni, kar je dobro izhodišče za nadaljnje delo.

Oglejte si tudi