Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

USPEHI MLADIH SEVNIŠKIH GLASBENIKOV

Med 11. in 21. marcem 2013 se je 742 mladih glasbenikov s tekmovalnimi nastopi predstavilo na 42. državnem tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije. V desetih tekmovalnih dneh smo v naši bližini, tekmovanje je namreč potekalo na glasbenih šolah Brežice, Krško, Novo mesto, Kočevje in Črnomelj, lahko slišali kvalitetne glasbene nastope, ki so odraz talenta, predvsem pa rezultat predanega in vestnega dela mladih glasbenikov in njihovih učiteljev. Discipline letošnjega tekmovanja so bile: pihala, klavir, petje, komorne skupine s trobili in diatonična harmonika.  

Vstopnico za nastop na državnem tekmovanju si je z osvojenim zlatim priznanjem na regijskem tekmovanju priigralo tudi nekaj učencev Glasbene šole Sevnica. Na tekmovanju na državni ravni so nastopili uspešno. Srebrni plaketi sta dosegli flavtistka Andreja Turk in komorna skupina s trobili v zasedbi Miloš Žveglič, Luka Ernestl, Lea Ivandič, Matej Štih ter Tadej Tihole. Bronaste plakete so prejeli flavtistka Lara Senica, pevka Anja Drstvenšek, komorna skupina s trobili v sestavi Lenart Traven, Tim Kranjc, Matej Štih in Žan Repovž ter pianistka Lea Haler. Njihovi mentorji so Vanja Ivanković – flavta, Franc Lipovšek – komorni skupini, Darja Novak – petje in Urška Zelenović – klavir, korepetitorka pa Saša Božič.

Izjemno uspešni so bili tudi mladi sevniški umetniki, bivši učenci naše šole, ki nadaljujejo šolanje na srednji glasbeni šoli – Konservatoriju za glasbo v Ljubljani. Zlata nagrajenca sta saksofonista Eva Kotar in Anže Rupnik. Eva je prejela tudi posebno priznanje žirije in sicer za najboljšo izvedbo obvezne skladbe v kategoriji. Flavtistka Lara Šalamon je za svoj nastop prejela srebrno plaketo, Tine Bec na petju pa bronasto plaketo.

 

Naši učenci se udeležujejo tudi drugih tekmovanj. Na mednarodni ravni je v začetku marca potekalo 10. tekmovanje Davorin Jenko v Beogradu. Matej Štih je v disciplini tuba prejel I.  nagrado in že drugič postal laureat v svoji kategoriji, II. nagrado je prejela hornistka Lea Ivandič, III. nagrado, prav tako na rogu, pa Tim Kranjc. Njihov učitelj je Franc Lipovšek, korepetitorka pa Saša Božič

 

Čestitke in uspešno naprej!

 

 

Glasbena šola Sevnica


 

Oglejte si tudi