Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

UČENCI OŠ ANE GALE LETOVALI V STRUNJANU

V ponedeljek, 1. junija smo se učenci in učitelji zbrali na neobičajnem mestu in z neobičajno prtljago. Dobili smo se na avtobusni postaji pred osnovno šolo, s seboj pa smo imeli potovalke s kopalkami in z brisačami. Odpravili smo se na 5-dnevno letovanje v Strunjan. Pot nas je vodila skozi mirnsko dolino po avtocesti do postajališča Lom, kjer smo malicali in se malo sprehodili. Potem pa smo nadaljevali pot na morje. Ko smo prispeli v Strunjan, smo dobili ključe od naših sob in odnesli prtljago. Zatem nas je že čakalo kosilo, po kosilu pa krajši počitek in nabiranje energije za prvi skok v vodo. Plavalni učitelji so nas razdelili v plavalne skupine glede na naše plavalno znanje in v teh skupinah smo bili vse do četrtka, ko smo tudi pokazali, kaj vse smo se naučili.

V ponedeljek smo se po večerji peš odpravili skozi predor Valeta v Portorož, kjer smo si privoščili kepico sladoleda. V torek smo imeli dopoldan in popoldan plavanje, zvečer pa športne igre v parku. Obiskal nas je tudi znani kajakaš Peter Kauzer in se z nami fotografiral. Tudi v sredo smo dvakrat plavali, zvečer pa se zopet peš odpravili mimo solin in si tudi tokrat prislužili kepico sladoleda. V četrtek popoldan pa nas je prišla na pomol iskat težko pričakovana ladjica, ki nas je odpeljala v Piran. Tam smo najprej obiskali akvarij, kjer smo videli veliko ribic – majhnih in zelo velikih. Nato smo se odpravili na tržnico, kjer smo kupili spominke zase, za bratce, sestrice in starše. Ker je bilo zelo vroče, smo seveda polizali še eno kepico sladoleda, zatem pa pojedli še pico, ker smo bili proti večeru že pošteno lačni. Nato smo se odpravili v pristanišče, kjer nas je že čakala ladjica, ki nas je odpeljala nazaj v Strunjan. Tam smo na obali naredili skupinsko fotografijo, se odpravili v sobe, kjer smo pospravili potovalke in se pripravili na pižama party, na katerem smo uživali dolgo v noč, dokler ni prišel čas za zadnje spanje v Strunjanu.

In že je bil tukaj petek, ko smo se morali odpraviti nazaj proti domu. Iz avtobusa smo pomahali morju v slovo in obljubili, da se drugo leto zopet vidimo.

 

Za OŠ Ane Gale Sevnica: Urška Volarič

Oglejte si tudi