Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

TEHNIŠKI DAN OSNOVNOŠOLCEV SAVA KLADNIKA SEVNICA

V četrtek, 9. 10. 2014, smo imeli učenci sedmih razredov OŠ Sava Kladnika Sevnica tehniški dan v Srednji šoli Sevnica. Dijaki srednje šole in ravnateljica so nam predstavili poklica mizar in tapetnik.

Oba  sta zelo pomembna za naš kraj, saj domače in v svetu prepoznavno podjetje Stilles za izvajanje svoje dejavnosti potrebuje ravno omenjena poklica.

Da pa nismo samo poslušali o poklicih, smo se tudi sami preizkusili v njih. S pomočjo dijakov mizarjev smo izdelali letala. Pri tem izdelku smo urili svoje veščine brušenja in lepljenja. Na koncu pa smo letala še preizkusili. Naš cilj je bil tudi izdelati mali zložljiv priročen stolček. Za izdelavo tega izdelka smo morali najprej malo pretegniti noge in se sprehoditi do podjetja Stilles, kjer ima šola svojo delavnico. Tam smo dobili surovo obdelane okvirje, ki jih je bilo potrebno zbrusiti in vanje izvrtati luknje. Kar malo nas je bilo strah dela s pravimi stroji, toda ob pomoči dijakov smo v luknje vstavili vijake in pritrdili še blago. Zložljive stolčke smo na koncu lahko odnesli domov.

Na tehniškem dnevu smo spoznali dva poklica, izdelovali izdelke in se družili z bodočimi, že uveljavljenimi mizarji ter tapetniki. Bilo je zabavno in morda bo kdo od nas prav mizar ali tapetnik.

 

Maruša Lipej, 7. b

OŠ Sava Kladnika Sevnica

                                                                                              

 

 

 

 

Oglejte si tudi