Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Sodelovanje OŠ ANE GALE Sevnica pri projektu ERASMUS+

Gimnazija Brežice je kot lokalno partnersko šolo povabila OŠ Ano Gale Sevnica, da skupaj z njimi sodelujemo v mednarodnem projektu ERASMUS+ »United colours of creativity«. Zadnji ponedeljek v septembru smo na OŠ Ana Gale gostili MS in SEN učence in dijake iz šestih evropskih držav: Estonije, Portugalske, Poljske, Romunije, Turčije in Slovenije. Iz Slovenije so bili vključeni štirje dijaki iz Gimnazije Brežice in dva naša učenca. Naši učenci so jim za dobrodošlico zapeli pesmico in predstavili zgodovino šole, ki je zelo povezana s pesnico in priznano pedagoginjo Ano Gale. Goste smo pogostili s tradicionalno slovensko orehovo potico in čajem. Kot koordinatorica petdnevnega projekta sem spremljala učenca Kristjana in Andraža iz OŠ Ane Gale na vseh aktivnostih. Otroci so likovno ustvarjali na Lisci in na Bizeljskem ter v Brežicah in v Kostanjevici. V Termah Čatež smo imeli vsako jutro in zvečer sproščujoče druženje, kjer smo se udeleženci družili ob različnih socialnih igrah. Spoznavali smo kulturno in jezikovno raznolikost, ob tem pa smo se veliko novega naučili izven šolskih zidov. Vsi učenci so bili zelo učno motivirani, likovno so ustvarjali z veseljem, kar je bilo razvidno iz domišljijsko zelo bogatih del. Naš pogovorni jezik je bila angleščina. Takšna oblika dela je tudi nam učiteljem prinesla obilo strokovnih podlag za vzgojno-izobraževalno delo, nam razširila znanje ter nas obogatila z več novimi znanji.

Kristjan in Andraž, učenca naše šole, sta na koncu druženja povedala:« Bilo nama je zelo lepo, spoznala sva nove prijatelje, usvojila nekaj angleških besed in se imela krasno, lepo, čudovito…«.

Za vso nesebično pomoč pri uspešni izpeljavi tega projekta se učenci in delavci OŠ Ana Gale iskreno zahvaljujemo vodstvu Gimnazije Brežice, g. ravnatelju Urošu Škofu, prof. Alojzu Koncu za vsestransko koordinacijo in načrtovanje, ki je bilo skrbno pripravljeno, prof. Mateji Raušl za pomoč pri sporazumevanju in vsem drugim, ki so bili vpleteni v ta projekt.

                                             

                                                                   Za OŠ Ano Gale  koordinatorica

                                                                   projekta ERASMUS+
                                                                   Gizela Škoda

Oglejte si tudi