Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

TEDEN BREZ POUKA

Sevniški sedmošolci, ki nismo šli v šolo v naravi, smo preživeli na šoli pet brezskrbnih dni, saj nas učitelji niso spraševali, pač pa so organizirali zanimive dneve dejavnosti.

V ponedeljek smo se pogovarjali o dvojčkih in si ogledali film o dvojnih počitnicah dvojčkov Braca in Boža. Po filmu smo napisali še spis, v katerem smo razmišljali o vragolijah, ki bi jih počeli s svojimi brati oziroma sestrami dvojčicami.

V torek smo imeli športni dan. Razdelili smo se v dve skupini. Naša skupina je v spodnji telovadnici po ogrevanju igrala hokej in odbojko, pri kateri smo dekleta premagale fante. Po malici smo se zamenjali z drugo skupino, igrali smo se igre fit harmonije. Vsi v skupini smo se morali potruditi za uspeh. Najboljša igra je bila brez dvoma tista, pri kateri smo morali s kolebnicami žogo, ki je bila na stožcu v sredini kroga, spraviti iz njega.

V sredo smo se odpravili v HE Boštanj in v Tanin, imeli smo namreč tehniški dan. Najobsežnejšo predstavitev so nam pripravili v Taninu, kjer smo si ogledali mnogo naprav in postopkov v predelavi lesa.

V četrtek smo bili deležni prilagojenega pouka, to pomeni, da smo geografijo, slovenščino, matematiko in nemščino spoznavali iz zanimivejše perspektive.

V petek je bila zadnja dejavnost, naravoslovni dan. Z učitelji spremljevalci smo se sprehodili do Sevničine, kjer smo vzeli vzorce vode iz reke in dveh ribnikov. Izmerili smo tudi temperaturo vode in hitrost vodnega toka. Po končanem delu smo priredili še čistilno akcijo. V šoli smo vzorce vode opazovali pod mikroskopom in odkrili prostemu očesu nevidne organizme.

Vsi smo sklenili, da je bil najboljši športni dan, in komaj že čakamo naslednjega.

Ana Trbovc, 7. c

OŠ Sava Kladnika Sevnica

 

Oglejte si tudi