Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

ŠPORT ZA ZDRAVJE – DRSANJE V MESTNEM PARKU CELJE

V soboto, 12. januarja, smo se učenci izbirnega predmeta Šport za zdravje na OŠ Sevnica odpravili drsat v mestni park Celje.

Zbrali smo se na železniški postaji Sevnica. Pot do Celja ni bila dolga, saj smo vmes urno vrteli jezičke, ob tem pa pojedli kaj sladkega ali slanega. Do drsališča smo se sprehodili skozi staro mestno jedro. Ko smo prišli do reke Savinje,  smo se ustavili in pogled usmerili na  grad, kjer so včasih prebivali celjski grofi. Prečkati smo morali še reko in prišli smo do drsališča.

Tam smo si kupili vstopnice, si sposodili drsalke in začeli drsati. Tisti, ki se še niso znali, so se začeli učiti, drugi pa smo zganjali vragolije na ledu. Učitelj Igor je naredil tudi lastovko na ledu in obrat za 360°, ki mu pravimo lunca. Brez padcev pa tudi ni šlo.

Ker se nam je že zelo mudilo, smo tekli do železniške postaje in še pravočasno ujeli vlak. Ko smo končno prišli v Sevnico, so nas na železniški postaji že čakali starši in odšli smo domov. Na drsanju smo se imeli zelo lepo in vsi si želimo, da bi to še kdaj ponovili.


Nika Šantej, 7. d

OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Oglejte si tudi