Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Pravljični 17. Knapčev pohod v Krmelju

V Krmelju smo komaj čakali, da stopimo v najbolj pravljični mesec v letu. December je prinesel s seboj tudi tradicionalni 17. Knapčev pohod z lučkami, zato je bilo pričakovanje toliko večje.  V duhu dobrega sodelovanja med šolo, vrtcem in Krajevno skupnostjo Krmelj ter PGD Krmelj smo stopili skozi pravljična vrata v praznični december.

Veliko število zbranih je pozdravila učenka Alina in na oder povabila cici otroški pevski zbor. Predstavil se je z angleškima pesmima in se tako poslovili od jeseni in pozdravil prihajajočo zimo. December je prav zares vesel mesec, otroci pa dan za dnem prinašajo dodatno veselje. Deklica Iva, ki obiskuje vrtec pri OŠ Krmelj, je obiskovalcem narisala nasmeh na obraz, ko jim je zaupala, kako otroci popestrijo jutra svojim staršem. Sledila sta še pevski nastop Ameli in predstava strokovnih delavk vrtca, s katero so nas popeljale v otroški sanjski svet. Na odru so nas obiskali junaki Miki Mustrovih zgodb – Lakotnik, Trdonja in Zvitorepec – ter škrat Knapec. Po nagovoru ravnateljice in slavnostnem prižigu luči na vrtcu ter novi šoli smo se z omenjenimi junaki podali na pot, ki so jo razsvetljevale knapčeve svetilke. Velike in majhne nožice so stopicale do gasilskega doma v Krmelju, ob zvokih Klemenove harmonike pa smo prispeli na bazar. Tam so za pravljično decembrsko vzdušje poskrbeli vokalna skupina Lokvanj, Lira in pevski zbor OŠ Krmelj. Otroke vrtca in učence šole so tam za njihovimi stojnicami nagradili za njihov trud, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Premraženih rok in s toplino v srcu smo se poslovili. Na poti domov so nam svetile praznične krmeljske luči. Za prižig luči v Krmelju se gre zahvaliti predsednici Sveta Krajevne skupnosti Krmelj Slavici Mirt. Odšli smo s prijetno mislijo, da se drugo leto spet snidemo in se skupaj podamo po osvetljenem Krmelju.

Sanja Štefanič, OŠ Krmelj

Oglejte si tudi