Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Petošolci smo razigrano in ustvarjalno preživeli teden otroka

V tednu otroka smo učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica imeli pouk v drugačni obliki, izvajali smo dneve dejavnosti.
Teden otroka je potekal v času od 6. 10. 2014 do 12. 10. 2014. V tem tednu smo učenci Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica imeli pouk v drugačni obliki. Izvajali smo različne dejavnosti.

V ponedeljek smo imeli EKO dan Z ROKO V ROKI. Spoznali smo, kako se pravilno učiti za boljše znanje in narediti seminarsko nalogo. V prvih urah pouka smo se igrali s potrpežljivostjo, ker smo morali biti tiho in dvigniti roko za vse, kar smo želeli povedati. Ko smo povedali, kar smo želeli, smo povedano idejo zapisali k ustreznemu pojmu na plakatu. Nato nam je knjižničarka predstavila, kako izdelati seminarsko nalogo, kar ni tako lahko. V zadnjem delu pouka pa smo s časopisnim papirjem polepili koša za papir in plastiko, pri čemer smo učenci uživali in se zabavali. Nazadnje sva eko-frajerja pospravila ostanke papirja.

V torek smo odšli v Trubarjev dom upokojencev v Loko pri Zidanem Mostu. S seboj smo odnesli vreče z ličkanjem. V domu so nas sprejeli uslužbenci, ki so nas pozdravili in nam predstavili utrip življenja v domu. Oskrbovanke doma so nas naučile izdelovati izdelke iz ličkanja. Izdelovali smo čarovnice, pletene srčke, rožice in z ličkanjem napolnili blazinice, ki smo jih sešili v šoli. Po končanem delu, smo zapeli pesmico, se jim zahvalili in uslužbenkama podarili darilci. Ko smo se vračali domov, smo pozdravili še učence podružnične šole Loka pri Zidanem Mostu, nato pa smo se domov odpeljali z vlakom.

V sredo smo odšli v Svet energije  v Krško, kjer smo izvajali različne eksperimente. Ogledali smo si tudi film o energiji in preizkušali naprave, ki delujejo kot elektrarne. Igrali smo igrico, pri kateri smo se trudili proizvesti dovolj električne energije za oskrbo celega mesta. Spoznali smo določene vire in nekatere dele elektrarn. Ko smo se vrnili v šolo, smo vsi naredili še skupno bralno značko.

V četrtek smo v šoli izdelovali gibljivo igračo in tehtnico, pri čemer smo morali biti zelo natančni. Vsi učenci smo uspešno izdelali oba izdelka.

V petek smo izdelovali izdelke za prodajo na novoletni tržnici. Naredili smo lončke za hranjenje igel, okrasne posodice in novoletno voščilnico za svoje domače. Pri tem smo vsi zelo uživali ter si medsebojno pomagali.

Teden otroka smo zaključili s športnimi aktivnostmi v soboto. Vsi učenci naše šole ter tudi učenci OŠ Boštanj smo se zbrali na šolskem igrišču in poslušali himno Veter v laseh. Obiskal nas je znani športnik Andrej Flajs, ki nam je predstavil pot do uspešnega športnika in nam povedal nekaj o svoji mladosti. Med nas je prišel tudi Športko, ki je bil zelo nabrit. Nato smo se učenci pomerili v različnih športih. Sledilo je še kratko poučno predavanje o športnih stavah. Na koncu dneva smo se ponovno vsi zbrali na šolskem igrišču. Razglasili so športne rezultate celega tedna, s čimer smo na naši šoli zaključili projekt Veter v laseh.

Preživeli smo ustvarjalen in razgiban teden. Upam, da bo tudi prihodnje leto tako.

 

                                            Gašper Lipoglavšek, 5. b

                                           OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi