Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

OTROŠKI OBČINSKI PARLAMENT NA BLANCI

Šolsko leto se krepko preveša v drugo polovico. Nekatere dejavnosti se že zaključujejo. Tudi srečanja šolskih parlamentov. Učenci sevniških in radeške OŠ so se zbrali na Blanci, kjer so predstavili svoje letošnje dejavnosti.

V petek, 22.3.2013, smo se pet učencev OŠ Sava Kladnika udeležili občinskega parlamenta, ki je potekal na OŠ Blanca. Ob 8.30 so nas sprejeli in napotili v knjižnico, kjer se je vse dogajalo.

Čeprav je knjižnica zelo majhna, smo se v njej počutili prijetno. Na začetku je imel govor ravnatelj OŠ Blanca, nato pa sevniški župan g. Srečko Ocvirk. Sledila je predstavitev šol. Naša šola se je predstavila s filmčkom Prepovedana ljubezen, ki smo ga posneli v tem letu. Druge šole občine Sevnica so se predstavile z glasbenimi točkami, skeči, računalniškimi predstavitvami in podobno. Kmalu za tem so sledile delavnice. Razdelili so nas v skupine, v katerih smo se pogovarjali o puberteti -vodil jo je g. Damjan Ganc ter o ljubezni in spolnosti -vodila jo je dipl.med. sestra Mojca Kokove.

Naučili smo se veliko novega, nekaj pa smo izvedeli že pri pouku in našem, šolskem parlamentu. Sledila je malica, nato pa okrogla miza. Tam smo  predstavili, kaj smo počeli v delavnicah. Debatirali smo se o prijateljstvu, nasilju in zasvojenosti. Na koncu pa smo glasovali o temi šolskega parlamenta za naslednje šolsko leto ter izbrali učenca, ki bo našo regijo predstavljal na NOP v Ljubljani. Med tremi učenci šole gostiteljice smo izbrali učenca Alena Kolarja, za katerega smo mnenja, da nas bo pogumno zastopal v Ljubljani.

Ob 12.30 smo se polni novih vtisov vrnili nazaj v šolo. Preživeli smo namreč zanimivo dopoldne v družbi svojih vrstnikov iz širše sevniške občine.

 

 

                                                                                                                                      TINKARA JENE, 6. B

Oglejte si tudi