Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

NOVI POKALI ZA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Na regijskem tekmovanju ŠKL v Šentjurju so bili tekmovalci iz OŠ Sava Kladnika Sevnica v letošnji sezoni tekmovanj med dvema ognjema že drugič zelo uspešni.
TRIJE POKALI ZA NAŠO ŠOLO

 

V soboto, 9. 3. 2013, je na OŠ Hruševec Šentjur potekalo tekmovanje ŠKL med dvema ognjema. Tega tekmovanja se je udeležilo več šol: OŠ Šmarje pri Jelšah, gostiteljica OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Ruše, OŠ Razkrižje, OŠ Sava Kladnika Sevnica in še nekaj drugih.

Tekmovanje se je začelo s prihodom skupin na igrišče. Nadaljevalo se je s slovensko himno in himno ŠKL. Igrišče je bilo razporejeno na tri polja. Igralne skupine so bile sestavljene iz prvih in drugih razredov, tretjih in četrtih ter petih in šestih razredov. Tretji in četrti smo igrali štiri tekme, peti in šesti pet tekem, prvi in drugi pa so igrali dve tekmi. OŠ Sava Kladnika Sevnica je dosegla dve tretji mesti, in to z ekipama tretjega in četrtega razreda ter petega in šestega razreda. To je bila nagrada za naše borbene tekme in trud naših mentorjev, gospe učiteljice Zvonke in gospoda učitelja Aleša. Izbirali so tudi najbolj »fair play« ekipo in ekipo z najboljšo podobo ter navijači. To pa smo bili mi, Goreče žogice, ki smo dobili pokal za najbolj »kul« ekipo. Za ta pokal se je zelo potrudila gospa učiteljica Polonca, ki je s svojimi učenci iz OPB-ja izdelala naglavne ognje in spretno naličila našo učenko maskoto. Potrudili pa smo se tudi učenci četrtih in petih razredov z izdelavo rekvizita za maskoto, plakatov in navijaških transparentov. Med tekmami so potekale delavnice - poslikava obraza, delavnica borilnih veščin in še kaj. Zelo nam je prijalo dobro kosilo, saj smo na igrišču izgubili veliko energije in so se kmalu začeli oglašati naši želodčki. Ob koncu pa smo si vsi tekmovalci in tekmovalke, mentorji in mentorice ter gostje ogledali skupino štirih fantov na monokolesih. Kolesarjenje in izvajanje različnih akrobatskih točk z monokolesom je izgledalo zelo drzno in nevarno, a se k sreči nihče ni poškodoval.

Po podelitvi pokalov smo se odpravili proti domu. Bili smo dobre volje in veseli, da smo za šolo pridobili tri nove pokale.  Zaobljubili smo si, da bomo vložili še več truda v treninge med dvema ognjema in na naslednjih tekmovanjih dosegali še boljše rezultate.

Tudi tokrat je tekmovanje spremljala televizijska ŠKL, zato si boste utrinke s prireditve v Šentjurju kmalu lahko ogledali v oddaji ŠKL na kanalu A.

               

Katarina Knez, 4. a

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi