Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

London 2013

V petek, 8. 3. 2013, se nas je nekaj učencev, njihovih družinskih članov, učiteljic spremljevalk ter prijateljev z vodičem Robertom odpravilo v London.  Na letališču v Zagrebu smo lepo potrpeli, da smo prišli na letalo, kjer smo imeli malo težav z iskanjem sedežev. Ko smo vzleteli, se nam je odprl čudovit razgled na Zagreb, ki je bil poln rumenih lučk. Z letalom smo potovali približno dve uri, nato pa varno pristali v Londonu. Ko smo prišli v hotel, smo se razvrstili po sobah in se umili. Članice naše sobe smo zaspale okrog pol enih, kar je bilo po našem času  okrog pol polnoči.

Zjutraj smo se zbudile, se oblekle in odšle na zelo okusen angleški zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na podzemno železnico, s katero smo se peljali do Trafalgar Square, trga s kipi štirih levov. Kasneje smo si ogledali menjavo straže pred Buckinghamsko palačo, peljali so nas tudi na Oxford Street, ulico, polno trgovin, kjer smo lahko zapravljali. Za konec pa še obilna večerja, ogromni krompirji v srajčki – jacket potatoes! S podzemno železnico smo se odpeljali v hotel, se umili in zaspali. Ta noč je bila še posebej zanimiva, saj so nas zjutraj skušali prestrašiti starejši fantje pod rjuho – duhovi!

V nedeljo smo obiskali tri muzeje. Najprej smo šli v Natural History Museum (prirodoslovni muzej), potem v pomorski muzej in na koncu v muzej voščenih lutk, kjer je bilo najbolj zanimivo. Voščene lutke so bile kot pravi ljudje. Ko smo  prišli do polovice tega muzeja, smo šli v strašljivi del, kjer smo kričali kot nori ker so ˝lutke˝ kar skakale v nas. Čakal nas ja še 4D film, ki je bil zelo zanimiv. Tistega  dne smo med drugim šli tudi na Greenwich, se z ladjico peljali po Temzi, si ogledali London eye ter Big Ben. Jedli pa smo fish and chips in hkrati zmrzovali. Zvečer smo jedli pico, testenine ter pili coca colo. Malo smo še nakupovali ter se počasi odpravili v hotel.

Naslednjega jutra smo se zbudili ob pol štirih in se odpravili na letališče. Na check inu so pretipali vsakogar, komur je detektor kovin piskal. Kmalu smo šli na letalo in vzleteli v bele oblake. Nekateri so na letalu tudi zaspali, saj je bilo jutro res utrujajoče. Pristanek na Brniku je bil malce trši, a varen. Navdušeni smo se vrnili domov - živi in zdravi, polni nepozabnih vtisov, a zeloooo zaspani.   

      

Nika Pavlič, 6. a

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi