Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

GRADILI SMO MOSTOVE

 

V ponedeljek, 17. 6. 2013, smo  učenci 8. razredov OŠ Sava Kladnika Sevnica imeli tehniški dan. Obiskali smo  srednjo šolo v Krškem in v Sevnici.  Medve sva odšli v Krško, kajti prijavili sva se v skupino, kjer naj bi se izvajali fizikalni poskusi. Učenci smo se razdelili po skupinah in tako odšli vsak v svoj razred. Kaj so počeli ostali, ne veva, ker smo se mi ukvarjali s fiziko.

Bilo nama je res zelo všeč, čeprav nama fizika ni ravno pri srcu. Na začetku sva poslušali zanimivo razlago o vetrovih in fizikalnih spremembah, g. profesor nam je pokazal tudi nekaj eksperimentov. Nato se je odločil, da bi učenci naredili tudi nekaj sami: praktično delo. V tej skupini nas je bilo 5 in tako smo tekmovali v tem, kdo bo naredil bolj trpežen most iz špagetov. Dobili smo vrečko špagetov ter lepilo, nato pa bili prepuščeni svoji domišljiji. Zmagali sva medve, kajti najin most se je podrl šele pri 12,5 N.

Misliva, da so takšni tehniški dnevi lahko zelo poučni, kajti midve sva odšli z vsaj malo več znanja.  Verjameva, da se je vsak učenec vsaj malo pozabaval, kajti vsi profesorji so bili do nas zelo prijazni in nasmejani.

                                                                 Učenki 8. B OŠ Sava Kladnika Sevnica: Ana Revinšek  in Eva Tihole

Oglejte si tudi