Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

DOBRODELNA NOVOLETNA TRŽNICA NA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

V torek, na prvi decembrski dan 2015, smo imeli na osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica zelo pestro popoldne. V avli šole je potekala novoletna tržnica, v jedilnici tržnica znanja, hkrati pa smo otvorili prenovljeno spodnjo telovadnico.
Tega dne smo  se vsi učenci naše šole zelo veselili. Tudi sama sem na tržnici uživala, ko sem si ogledovala čudovite izdelke vseh razredov. Učenci smo pridno ustvarjali izdelke že tedne prej, da bi jih prodali. Izza stojnic so kukali veseli obrazi najmlajših, ki so ponujali sovice, novoletno pšenico, okraske iz najrazličnejših materialov, domače kekse ter čaje. Presenetilo me je veliko število obiskovalcev, ki so kupovali. Tudi letos so pokazali, da imajo široko srce, saj je denar namenjen za različne dejavnosti, ki se jih sicer otroci ne bi mogli udeležiti. 

Ker sem osmošolka in se bom  morala kmalu odločiti za nadaljnje šolanje, sem obiskala tudi tržnico znanja. Predstavile so se  različne srednje šole, gimnazije in dijaški domovi. Vsaka šola se je predstavila na zanimiv način. Nekatere so imele manjše delavnice, pri katerih smo lahko sodelovali. Delili so letake, nam pripovedovali različne zgodbe o njihovi šoli ter nam potrpežljivo odgovarjali na naša vprašanja. Povabili so nas na dneve odprtih vrat ter informativne dneve.

Ker smo v zadnjih tednih zamenjali parket ter prepleskali stene v spodnji telovadnici, smo pripravili tudi kratko otvoritev s programom. Na otvoritvi so se zbrali starši, učenci in učitelji. Igral je naš fantovski bend. Res super glasba.

Ta dan je bil res pester. Poleg vseh dogodkov so se nekateri učenci udeležili še šolskega tekmovanja iz  zgodovine. Slišala sem učiteljico, ki je zjutraj rekla moji sošolki:  »Danes bo pa zelo vesel decembrski dan.« Zagotovo je imela prav. Toliko veselih, sijočih obrazov otrok in prijaznih gostov že dolgo nismo imeli. Hvala vam in pridite kdaj  k nam, vrata so vedno odprta.

Alja Možina, 8. b
OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi