Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
2°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Vabilo na usposabljanje za prostovoljce v Sevniški občini

Družinski inštitut Zaupanje je v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Sevnica v prostorih MC Sevnica 6. novembra izvedel informativno srečanje, na katerem je bil predstavljen program usposabljanja prostovoljcev in možnosti opravljanja prostovoljnega dela v Sevnici.

Tomaž Pečerič, univ.dipl.soc.del. iz Družinskega inštituta Zaupanje je predstavil prostovoljno delo in spregovoril o tem, zakaj se odločiti za prostovoljno delo in kaj z udejstvovanjem pridobi prostovoljec. Vabilu so se odzvali tudi predstavniki Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, CSD Sevnica, Zavoda za kreativni razvoj Sevnica KNOF, KŠTM Sevnica in Družinskega inštituta Zaupanje, ki so prisotnim predstavili, kako poteka prostovoljno delo v njihovih organizacijah in izpostavili področja, na katerih bi si želeli sodelovanja z novimi prostovoljci.
 
Družinski inštitut Zaupanje v sodelovanju s KŠTM Sevnica vabi prostovoljce začetnike in tiste, ki to želite postati, da se udeležite brezplačnega usposabljanja, ki bo potekalo ob petkih 15.11., 22.11. in 29.11.2013 od 17:00 do 20:00. Usposabljanja bodo potekala v prostorih MC Sevnica, vodil pa jih bo Tomaž Pečerič, mentor prostovoljnega dela. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o opravljenem splošnem usposabljanju za prostovoljca.

Na usposabljanju bodo pokrite naslednje teme:

15.11.2013
Vloga prostovoljnega dela v družbi
Motivacija za prostovoljno delo

22.11.2013
Odnos do drugačnosti v prostovoljnem delu
Odnos med uporabnikom in prostovoljcem
Konfliktne situacije v prostovoljnem delu

29.11.2013
Pravice in odgovornosti prostovoljca in organizacije
Etična načela v prostovoljnem delu

Prijave na: druzinski.center.sevnica@gmail.com.

 

Avtor: T.P.
Foto: D.G.

Oglejte si tudi