Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija Drobtinica v Sevnici

Na Rdečem križu Sevnica že nekaj let pripravljamo dobrodelno akcijo Drobtinica, s katero zbiramo sredstva za prehrano otrok. Akcija poteka ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru.  Posledice gospodarske krize se še vedno stopnjujejo tudi v Sloveniji, saj se na Rdečem križu srečujemo s čedalje večjim številom posameznikov in družin, ki se iz dneva v dan borijo za preživetje.

Naši prostovoljci so z ljubeznijo pripravili razne domače dobrote, veliko odličnega domačega kruha, razne vrste potic, kolačev, peciva ter piškotov in jih ponudili obiskovalcem na stojnicah v zameno za prostovoljne prispevke. Stojnice smo imeli pred večjimi trgovskimi centri (Mercator, Tuš in Spar) in na Kmečki tržnici v Sevnici. V lepem sobotnem dopoldnevu smo imeli veliko obiskovalcev, ki so radi poskusili in vzeli domače dobrote ter tudi prispevali po svojih zmožnostih. Vse stojnice je letos obiskal tudi generalni sekretar RKS dr. Danijel Starman. Pohvalil je prostovoljce in izrazil zadovoljstvo, da smo tudi v naši občini, kot edini v Posavju, pripravili tako obsežno akcijo in da je glede na velik obisk na stojnicah dobrodelnost v Sevnici še vedno doma.

Vse sodelujoče je na koncu izjemno razveselil podatek, da smo na štirih stojnicah zbrali kar 1.684,39 € prostovoljnih prispevkov, v celoti pa jih bomo namenili otrokom Osnovnih šol Krmelj, Blanca, Šentjanž ter Sevnica, za podružnici Studenec in Loka.

Iskrena hvala vsem, skoraj 40 prostovoljcem, ki so dobrote pripravili in brez katerih izvedba ne bi bila mogoča, in hvala vsem obiskovalcem, saj ste pokazali izjemen občutek za potrebne pomoči.

Mojca Pinterič Krajnc

Oglejte si tudi