Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

ORATORIJ SEVNICA 2015 – HOČEM BITI SVET

»Hočem biti svet!« so besede mladega Dominika Savia, ki je bil osrednji lik letošnjega oratorija. Dominik Savio je do svojega 15. leta, ko je umrl, dosegel veliko osebno zrelost in bil po smrti razglašen za svetnika. Svetost je Dominik našel v preprostih stvareh, v veselju in v pomoči bližnjim.
 

 V Sevnici smo pot k svetosti iskali dva tedna, od 6. do 17. julija. V tem času se je v Salezijanskem mladinskem centru družilo okoli 100 otrok in animatorjev, kjer smo jim omogočali igro, druženje z vrstniki, predvsem pa zdravo in pozitivno okolje. Vsak dan smo začeli z bansom in dvigom zastave.  Animatorji so otrokom zaigrali zgodbo, ki je bila podlaga za katehze. Po le-teh so otroci odšli v delavnice, ki so jih skrbno pripravili animatorji. Otroci so lahko izdelovali svečke, frače, gradove iz papirne mase in piñate. »Nori znanstveniki« so delali »nore« poizkuse, učimo so se preživetja v naravi, v plesni delavnici pa so migali v ritmih cha-cha-chaja. V prvem tednu smo postavili tabor pri cerkvi sv. Marije vnebovzete na Grački gori. Med potjo smo na različnih »postajah« pripravili sveto mašo in pripomočke, ki so olajšali bivanje na taborjenju. Dan smo zaključili sveto mašo, po kateri smo skupaj s starši zakurili taborni ogenj, na katerem smo si pripravili slastno večerjo. Naslednje jutro smo ugotovili, da nam je bila ukradena zastava. S pomočjo zlatih palic, ki smo jih pridobili na veliki igri, je bila zastava spet naša. Za konec prvega tedna so bile organizirane vodne igre, ki so nam ohladile od visokih temperatur razbeljene glave.

V drugem tednu smo se odpravili na brestaniški bazen. Po kopanju smo se napotili proti cerkvi sv. Janeza krstnika na Senovem, kjer smo imeli sveto mašo. Oratorijski dan pa smo zaključili s piknikom. Naš oratorij je poln talentov, zato smo se odločili, da torkovo popoldne popestrimo z nastopi najboljših. Pika na i pa je bila »Tradicionalna oratorijska tržnica« na kateri so delavnice predstavile svoje izdelke, najboljši pokazali svoje talente. S kratkim kulturnim programom pa smo vsi skupaj zaključili čudovito dvotedensko druženje z Dominikom.

 

Animatorji SMC Sevnica

Oglejte si tudi