Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI

V okviru preventivnega otroško-mladinskega zobozdravstvenega programa je v šolskem letu 2013/2014 potekalo v osnovnih šolah sevniške občine že 31. tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani. Izvajale so se številne aktivnosti: vsakomesečno želiranje s fluorovim preparatom, urjenje pravilne tehnike umivanja zob ter preverjanje stanja ustne higiene. Program so izvajale zobne sestre, sestra zobne preventive ter otroške zobozdravnice. Izpeljanih je bilo tudi nekaj naravoslovnih dni, predavanj o zdravi prehrani in ustni higieni.

Tekmovali so učenci od 2. do 5. razreda na naslednjih osnovnih šolah v občini Sevnica: OŠ Sava Kladnika Sevnica s podružnico v Loki pri Zidanem Mostu ter na Studencu, OŠ Boštanj, OŠ Blanca, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Tržišče ter OŠ Krmelj. OŠ Ana Gale ni bila vključena kot tekmovalna šola, je pa vseskozi sodelovala pri vseh ostalih aktivnostih programa.

Na OŠ Sevnica je zmagal 5. c razred (razredničarka Darinka Jeraj). Na OŠ Loka pri Zidanem Mostu je zmagal 5. razred (razredničarka Julijana Majerič). Na OŠ Studenec je zmagal 5. razred (razredničarka Andreja Janc). Na OŠ Boštanj je zmagal 2. a razred (razredničarka Tanja Dobnik). Na OŠ Tržišče je zmagal 3. razred (razredničarka Nataša Dular). Na OŠ Milana Majcna Šentjanž je zmagal 4. razred (razredničarka Jožica Pelko). Na OŠ Krmelj je zmagal 2. razred (razredničarka Marjetka Podlogar). Na OŠ Blanca je zmagal 2. razred (razredničarka Tatjana Trebše).

Največje število točk med vsemi osnovnimi šolami v občini Sevnica je zbral 5. razred podružnične osnovne šole v Loki pri Zidanem Mostu, zato jim na tem mestu izrekamo iskrene čestitke.

Otroke zmagovalnih razredov posameznih šol ob koncu tekmovanja nagradimo za njihov trud, tako da poleg zdravih zob dobijo še praktično nagrado. Vsem sponzorjem se lepo zahvaljujemo tudi v imenu zmagovalnih razredov, ker so bile nagrade zelo izvirne in bogate. Sponzorji v tem šolskem letu so bili naslednji: GlaxoSmithKline d. d., Občina Sevnica, Kmečka zadruga Sevnica z. o. o., Instalacije MKT Radej d. o. o., Kin informatika d. o. o., Sava Avto d. o. o., Lekarna Sevnica, Avtokleparstvo Marjan Gulič s. p., Office and More – ACRON, Cvetka Lindič s. p., NLB Sevnica in Zmas Sevnica.

Dipl. med. sestra Nina Dernač, sestra zobne preventive ZD Sevnica

Oglejte si tudi