Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Sevniški VDC in Knjižnica Sevnica »S knjigo na potep«

In smo šli. Ponovno. Še vedno navdušeni nad popotovanji, spoznavanjem literarnih junakov, našimi srečanji … Od dogodivščin navihanega Franca  in »bučel« pa mimo  skrivnostnega Cerkniškega jezera smo prišli do zaključka še ene sezone bralne značke!

Dvanajst uporabnikov sevniške enote Varstveno delovnega centra Krško-Leskovec je pridno bralo ali poslušalo zgodbe v centru, na srečanjih v knjižnici pa smo se o njih še malo pogovorili. Naša druženja smo vedno s čim popestrili - ne nazadnje se vsi zelo radi smejemo, pojemo in smo dobre volje.  Pa tudi radovedni smo! Ker smo želeli izvedeti še več o čebelah, o katerih smo brali v eni od knjig, smo aprila medse povabili čebelarja Gregorja.  In z veseljem se je odzval tudi vabilu na zaključno srečanje!  Ker smo želeli biti v naravi, sta nas v goste prijazno sprejela Darinka in Janko v Planinskem zavetišču pod Sv. Rokom, čebelarja Gregor in Ludvik pa sta tja prinesla steklen opazovalni panj, da smo lahko v živo spremljali dogajanje na satnici in v panju.

Za pridno delo so vsi »bralni značkarji« prejeli priznanje in knjižno nagrado - darilo Društva Bralna značka Slovenije.  Priznanja in knjige so si  prislužili tudi Biserka, ki v VDC-ju izvaja bralne ure, in  vsi, ki so pomagali pri izvedbi prijetnega zaključka bralne značke.

V senci dreves nas je Janko pogostil še s sveže pečenimi dobrotami, nato pa smo se polni prijetnih vtisov iz pretekle ter načrtov za naslednjo bralno sezono razšli. Vsi oz. vsak po svoje obogaten z novim znanjem, izkušnjami in vtisi!

 

Za Knjižnico Sevnica
Jožica Prah

 

Oglejte si tudi