Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Planinski večer v Sevnici

Kot pretekla leta je bil tudi tokrat predzadnji torek januarja v Kulturni dvorani Sevnica tradicionalni Planinski večer. Organiziralo ga je Planinsko društvo Lisca Sevnica, ki ima približno 500 članov, delujejo pa v 16 različnih odsekih, sekcijah in skupinah, od predšolskih otrok do upokojencev častitljivi starosti.
Planinski večer je bil posvečen pregledu aktivnosti društva v letu 2012. Pestro predstavitev celoletnega dogajanja s približno 700 fotografijami je pripravil Vinko Šeško, podpredsednik PD Lisca Sevnica, fotograf ter z dušo in srcem strasten ljubitelj narave in gora. V uvodnem delu je zapela Planinska pevska skupina Encijan, ki tudi deluje v sklopu našega društva in vstopa v 12. leto aktivnega delovanja. Vse je pozdravil tudi Rok Petančič, predsednik PD Lisca Sevnica. V predstavitev dejavnosti so se aktivno vključevali številni člani društva, vodje sekcij in skupin. Spoznali smo številne lepe in zanimive kotičke naše dežele in tudi tujine. Po predstavitvi smo si ogledali še razstavo zanimivih fotoutrinkov s pohodov, izletov, ki jo je v preddverju dvorane pripravil tudi Vinko Šeško.

 

Prireditev je potekala tudi v počastitev 60. obletnice ureditve Slovenske planinske poti, najstarejše vezne poti na svetu, ter 120. obletnice organiziranega planinstva na Slovenskem.

Slogan planinstva je Planinstvo kot način življenja, dobrodošlica pa Dobrodošli v dobri družbi! Vse planince vabimo k vključitvi v planinsko organizacijo, izkoristite tudi ugodnosti in prednosti, predvsem pa vabljeni k uživanju na nepozabnih doživetjih, ki jih ponuja narava.

 

PD Lisca  Sevnica

www.pd-lisca.si

Povezave

www.pd-lisca.si

Oglejte si tudi