Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

EKOLOŠKI OTOKI

Ekološki otoki , ki naj bi pripomogli k lepšemu okolju, so pogosto najbolj neurejen del naselja.
Prispevek pišem kot krajanka, ki ji ni vseeno, v kakšnem okolju živimo. Vesela sem bila, ko se je podjetje Komunala odločilo za postavitev ekološkega otoka na Telčah, ker sem pričakovala, da bo to dejansko spremenilo zavest ljudi, da bodo pričeli z ločevanjem odpadkov. 

Žal pa tudi tu, kot tudi drugod po občini ugotavljamo, da premalo upoštevamo navodila.  Kajti na našem ekološkem otoku se znajde prav vse, kar tja sodi in kar ne. Ker se tu poleg apna, cementa, čevljev, jogijev in še marsičesa, najde tudi hrana, je mesto zelo privlačno za gozdne živali in pse, ki čez noč vesela brskajo po odpadkih.  Zato se pogosto zgodi, da so odpadki raztreseni po celotni okolici. Mislim, da bi bilo potrebno le malo  logičnega razmišljanja in bi se zadeva lahko uredila. Sicer pa ima vsakdo tudi svoje mesto za komunalne odpadke in  lepo bi bilo, da bi na ekološki otok odnesli le tisto, kar tja sodi. S tem, bi poskrbeli, da bi  ekološki otok zares postal  to čemur je namenjen. Ekološki otok  v nobenem primeru ne more biti mesto za kosovni odpad. Za takšne odpadke smo prebivalci dolšni poskrbeti in jih odpeljati na zbirni center. 

S prispevkom želim  opozoriti vse uporabnike, da se zavedamo, kaj počnemo in kako skrbimo za svoje okolje. Potrudimo se in okolica bo lepša. 

 Z. Mrgole

Oglejte si tudi