Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert Občani Sevnice, stopimo skupaj!

Območno združenje RK Sevnica je v sodelovanju s KŠTM Sevnica pripravilo že četrti dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za nakup paketov pomoči za občane in družine iz naše občine, ki potrebujejo pomoč. Na dobri dve uri trajajočem koncertu, ki sta ga povezovala Vili in Petra Zupančič, so sodelovali večinoma domači glasbeni talenti: evropske prvakinje mažoretke Društva Trg Sevnica, otroški pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica pod vodstvom Melite Železnik in ob spremljavi Nine Mikolič, Marka Travna in Silvije Blaževič, moška vokalna skupina Lira iz Krmelja, mlada pevka Sara Praznik iz Boštanja ob klavirski spremljavi Tineta Beca, orkester frajtonaric Kluba Povše z Blance, glasbeno-instrumentalna skupina Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje pod vodstvom domačinke Ingrid Redenšek Slapnik, Jure Klenovšek iz Zabukovja ob spremljavi Anje Drstvenšek na citrah, ansambel Brežiški flosarji in kvintet Dori, ki je z obilo svoje pozitivne energije in humorjem lepo sklenil večer.

Zbrane so pozdravili generalna sekretarka RKS Renata Brunskole, predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, župan Srečko Ocvirk, direktorica KŠTM Mojca Pernovšek, ob koncu pa je sekretarka Mojca Pinterič Krajnc zbrane seznanila že z izkupičkom letošnjega projekta.  Bil je uspešnejši kot lanski, z vstopnino, finančnimi donacijami in srečelovom smo zbrali 7072 evrov, kar bo zadostovalo na nakup 520 kompletov pomoči, sestavljenih iz živilskega paketa, pralnega praška in toaletnega kompleta.

Povedali so tudi, da je na seznamu prejemnikov RK trenutno 859 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani pa je to več kot 1500 občanov, ki jim RK pomaga. Predstavnici RK sta poudarili dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne, in z zavodom KŠTM, ki jih je organizacijsko podprl pri pripravi koncerta.

Vsakemu od nastopajočih se je za sodelovanje s košarico domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden izmed prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij, ki so tudi sicer vložili veliko truda za pridobitev 420 dobitkov od 124 ustanov, podjetij in obrtnikov iz Sevnice in tudi zunaj meja občine. Ti so kljub težkim gospodarskim razmeram pokazali veliko razumevanja in dobrodelnosti. Glavni dobitek, izjemno ročno delo, vezeno sliko, v katero je vložila več kot 150 ur, je prispevala prostovoljka RK Tržišča Milica Majcen, dobila pa jo je obiskovalka iz Šentjanža. Izdelka je bila izjemno vesela in bo znala ceniti vrednost nagrade.

Koncert je spremljala tudi novinarska ekipa iz Los Angelesa, ki bo reportažo s posnetki vključila v svojo oddajo o Sevnici. Američani so bili navdušeni nad izvedbami tujih skladb, ki so jih poznali, še bolj pa nad zvoki frajtonaric Kluba Povše ter odličnim jodlanjem dijakinje iz glasbeno-instrumentalne skupine Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so s svojo energijo "začarali" občinstvo.

Ob koncu je bilo pohvaljeno tudi izjemno občinstvo, ki je ves čas koncerta lepo sodelovalo. Tudi sicer pa je bilo v dvorani ves čas občutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh ljudi dobre volje in odprtega srca.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

Foto: Ljubo Motore

Oglejte si tudi