Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

13. velikonočni pohod uspel kljub dežju

Gasilci PGD Blanca so na velikonočni ponedeljek organizirali že 13. pohod po okoliških krajih. Ob 12.30 so se zbrali pred gasilskim domom, kjer je pohodnike pozdravil predsednik društva Aljoša Radej.

 

Po skupinskem fotografiranju je kolona krenila mimo stare šole na Agrež, se povzpela skozi sadovnjak, kjer so imeli pohodniki pod streho objekta Sadjarstva Blanca prvi postanek  za klepet in druženje ob različnih napitkih. Nato je pot vodila mimo Ceškovih, pod cerkvico Sv. Neže v zaselek Gradec, mimo Požunove kmetije do ceste, ki vodi v Brinje. Tu je pot potekala med vinogradi. Žal je vseskozi deževalo, tako da ni bilo razgleda. Med potjo sta pohodnike  povabila v svojo zidanico Ivan in Kristina Žibert iz Selc nad Blanco. Kljub temu, da so imeli pohodniki vse s seboj, sta gostoljubno postregla z domačo kapljico, keksi in domačo potico.

 

Nato je pot vodila naprej, del skupine je šel na ogled cerkve na Grački gori, kjer jih je gostoljubno sprejel Albin Divjak, odprl cerkev za ogled, pohodniki pa so nato v njej še zapeli. Na poti sta pokazala gostoljubje tudi Lado in Marjana Klemenčič. Pohodniki so pot zaključili v gasilskem domu na Pokleku, kjer je sledila prava pojedina iz nahrbtnikov. Mladi gasilec Beni Požun je pripeljal gasilski kombi na Poklek in z njimi odpeljal tiste, ki se niso odločili, da gredo peš na Blanco.

 

Organizatorji se zahvaljujejo vsem gostiteljem ob poti in tudi PGD Poklek za koriščenje prostorov. Pohodniki so obudili stara prijateljstva in stkali nova in že načrtujejo naslednji pohod. Pohoda se je udeležilo 27 pohodnikov, od tega le dobra tretjina Blančanov, čeprav je na Blanci več skupin rednih pohodnikov, ki pa so se najbrž ustrašili dežja. Pa dobrodošli drugo leto!

A. M.

Foto: Bojan Kus


 

Oglejte si tudi