Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Shod za domovino pri Sv. Roku nad Sevnico

Občinski odbor NSi Sevnica je v sodelovanju z Župnijo Sevnica organiziral slovesnost ob Dnevu državnosti in 25-letnici naše Slovenije. Potek dogodka, ki naj bi se predvidoma začel ob 18. uri v parku Občine Sevnica pri spominskem obeležju na 25. 6. 1991, od koder je bil predviden pohod na hrib Sv. Rok nad Sevnico, je nekoliko spremenilo slabo vreme, ki je po svoje najbrž vplivalo tudi na udeležbo. 
S sveto mašo v podružnični cerkvi Sv. Roka, ki jo je daroval sevniški župnik, gospod Vinko Štrucl, smo se zahvalili Bogu za našo domovino Slovenijo, za te kraje, ljudi, običaje in spomine, ki nas priklepajo nase, ter poprosili božjega varstva in milosti za vse, posebej za tiste, ki so najbolj odgovorni za skupnost.
Po maši smo  v cerkvi prisluhnili recitalu v čast rojstnemu dnevu naše slavljenke Slovenije. Recital je bil sestavljen iz poročila o osamosvojitvi Slovenije ter domoljubnih pesmi in besedila, ki so jih brali Mojca Sešlar, Ivi in Mateja Traven ter Robert Kaše. Vsebino smo povezovali smo s skupnim petjem, ki ga je na harmoniko spremljal gospod Brane Žibert. Po dogajanju v cerkvi, se je, ker se je vmes vreme umirilo, veselo druženje nadaljevalo še pred cerkvijo ob pogostitvi in seveda harmoniki.
Za največje presenečenje večera je poskrbel gospod Lojze Peterle, predsednik prve osamosvojitvene vlade in Evropski poslanec, ki se nam je pridružil na družabnem delu ter tako zamenjal že napovedanega gospoda Jerneja Vrtovca, poslanca DZ, ki se srečanja ni mogel udeležiti in se je opravičil.

Gospod Peterle se je, tako, kot je zanj značilno, podružil in poklepetal z nami, nam povedal še slavnostni govor, ki bi ga sicer moral ta dan povedati nekje drugje ter nam za zaključek še mojstrsko zaigral na orglice.
Velika hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega dogodka, brez Vas bi ne bilo ničesar.
Bog blagoslovi Slovenijo!

Robert Kaše

Oglejte si tudi