Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

Samozavestno in samodisciplinirano novim izzivom naproti

Vsi hočemo biti uspešni, večina pa nas niti ne ve, kaj si želimo ali kako sploh začeti. Z načini, kako do uspeha, nas je v soboto, 25. 4. 2015, v MC Sevnica seznanil predavatelj in trener Alex Akrura, ki takšno znanje že vrsto let deli po vsem svetu, zraven pa še zabrenka na kitaro.

Ko se začnemo nečesa zavedati, je to priložnost za spremembo. Danes je sramota biti nesrečen zaradi obilice znanja, ki je povsod na voljo. Tisti, ki misli, da vse ve in zna, si uničuje priložnosti, da se nauči nekaj novega. Zelo pomembno je, da se začnemo zavedati svojih izgovorov, ki nas ves čas sabotirajo. Če samo ležimo na kavču in tarnamo, se samo od sebe nič ne premakne.

1. korak je vedno najtežji, treba je vstati, za kar se mora nekaj premakniti oz. nas inspirirati v naših srcih ali glavah. Ključ za lenost je inspiracija, prav tako za disciplino. Sledi 2. korak, ko jasno definiramo, kaj si želimo, najbolje je, da zapišemo na papir. Da bi situacijo videli bolje, moramo gledati s ptičje perspektive, saj svoje inteligence in potencialov ne izkoriščamo dovolj. Navadili smo se, da vidimo priložnosti kot probleme, zato je treba znati pretvoriti probleme v priložnosti. Mi nismo te misli, občutki in želje, zato lahko izbiramo, kaj mislimo. Če želimo postati uspešni, moramo za to plačati ceno! Treba je investirati, vaditi in trenirati vsak dan – težko in pametno! Tudi Novak Đoković je od 6. leta vsak dan trdo treniral, medtem ko so se njegovi prijatelji igrali.

Treba je opazovati svoj notranji negativni dialog in ga začeti spreminjati − spremenite vprašanja in spremenili boste življenje. Produktivneje je, če vprašalnico ''zakaj'' zamenjamo s ''kako''. Če ne delujemo skladno z vestjo, ne moremo biti srečni. Dejstvo je, da ne zmoremo sami in potrebujemo pomoč ljudi, ki vedo več od nas. Če nismo inspirirani, ne bomo uspešni, če nimamo znanja, ni solidnega plana in akcije. Danes lahko obrnemo nov list in doprinesemo k spremembi jutrišnjega dne.

Lucija Rap

Oglejte si tudi