Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

OSVOBODITEV LASTNEGA POTENCIALA V MC SEVNICA

»Ni pomembno, če imate 15 ali 60 let, saj je vsaka duša fascinantna in polna potenciala,« je 27. 6. 2015 v sevniškem MC-ju zbrane nagovoril Akrura Alex, trener uspeha, predavatelj, pevec in kitarist. Predavanje sta organizirala Društvo Pandurang in KŠTM Sevnica.
Obstajajo 4 aspekti eksistence: potencial telesa, uma, srca in duha. Duša je večna, polna znanja in blaženstva. Vsakdo od nas je z nečim obdarjen, razlog frustracije pa je zanemarjanje duhovne dimenzije. Dobro je imeti nekoga, ki verjame v nas, dokler ne razvijemo pozitivnega notranjega dialoga. Prevečkrat nas spremlja negativni kliše, da kritiziramo sebe ali druge, zato postanimo zavestni, da nismo ta um, saj lahko nadziramo želje, misli in občutke.

Ljudje smo se navadili sabotirati sami sebe, česar se je dobro zavedati in se opazovati. Postavljajmo si močna vprašanja: Kaj zmorem s telesom in umom? Besede so dragocene, ker ekspandirajo potencial. Pomemben mehanizem za razmišljanje in način osvobajanja iz okovov je pisanje, ker težava, zapisana na papir (ne računalnik), izgubi kar 50 % teže.

Cilj naj presega naše meje, dokler pa nečesa ne poskusimo, ne vemo, kaj zmoremo. Potencial lahko osvobodimo z vrlino, hvaležnostjo, akcijo, vajo, vsakodnevnim delom, dobro družbo, spiritualno zvočno vibracijo in pozitivnimi emocijami, ki jih izberemo sami. Večina ljudi razmišlja, česa nima, zato je predavatelj dodelil domačno nalogo, da napišemo seznam, kaj imamo v življenju znotraj in zunaj sebe, nato pa se za vse zahvalimo višji sili.

Nekoč je neki Afričan prodal svojo farmo in odšel iskat zlato in diamante po svetu. Ni jih našel nikjer, zato se je vrnil domov in utopil v oceanu, kupec pa je nekega dne na tej zemlji odkril rudnik diamantov. Tisti, ki je farmo prodal, je v resnici hodil po njih, le da tega ni vedel. Enako se dogaja z našim potencialom – zaklad iščemo povsod, a ga ves čas nosimo v sebi.

Lucija Rap

Oglejte si tudi