Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
NED.
14°C
0°C
Oceni objavo

O nastajanju čustev v MC Sevnica

Kristijan Kolega, predavatelj in proučevalec vedske modrosti iz Hrvaške, je 4. 6. 2015 v MC Sevnica ponudil izčrpno razlago o nastajanju čustev.

Dejal je, da smo programirani, da sledimo svojim občutkom, zato vsako delovanje ter pomembne odločitve izhajajo ravno iz njih, saj so velikokrat močnejši kot naša inteligenca. Ali so vedno pravilni? Tudi Hitler je imel občutek, da so Nemci boljši od drugih, zato je hotel ustvariti najboljši narod na svetu, a je ustvaril pekel, do katerega je pot tlakovana z najboljšimi nameni.

Naša globoka prepričanja pridejo na plan iz podzavesti, ko nas nekaj stisne; ko je vse v redu, ne vemo, kdo smo. Sistem prepričanj se zgradi v zgodnjem otroštvu do 8. leta, ko smo še v hipnozi, in izhaja iz okolice ter deluje na neresnici. Otroštvo vseh, tako bogatih kot revnih, je zasnovano na trpljenju. Pijemo, gledamo TV in se drogiramo, da bi hipnotizirali sami sebe in spremenili misli. Če ne kontroliramo njih, ne kontroliramo niti občutkov.

Misli z izločanjem kemičnih spojin ustvarjajo inferiorne emocije. Občutki so kemikalije, emocije pa zaključki, ali je nekaj dobro ali slabo. Kaj ustvarja kemikalije? Naše fantazije v glavi. Borimo se, ko vemo, da je neki moški ženskar, a nam je še vedno všeč. Odločamo se med 2 glasovoma – trpljenjem in lepoto.

Če nimamo pod kontrolo emocij, lahko drugi z nami manipulirajo. Prva emocija, ki jo je treba regulirati, je strah. Vse misli je treba spraviti na zavestni nivo in jih sčistiti. Ne bodimo kot slepa žival, ki se ujame v past zato, ker tam nekaj lepo diši.

Lucija Rap

Oglejte si tudi