Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

MISELNA BANKA NA GRADU SEVNICA

Kariera, zdravje, odnosi, finance, telesna teža so le nekatera od področij, ki jih želimo izboljšati, a pogosto ne dosežemo želenega rezultata. Kakšna je skrivnost uspeha, nam je v nedeljo, 19. 7. 2015, na sevniškem gradu zaupala Petra Guštin, hipnoterapevtka iz Celja, ki se je izobraževala tudi v tujini.

Predstavila je zelo učinkovito metodo, imenovano miselna banka, ki deluje na subtilnem nivoju podzavestnega uma. Izoblikoval jo je dr. John Kappas, ki je pomagal spremeniti navade že več kot 250.000 ljudi. Primerna je za kratkoročne cilje, ki jih lahko dosežemo v nekaj mesecih, potrebujemo pa le 3–5 min časa zvečer pred spanjem.

Podzavestni um ima nekaj zelo močnih tendenc in tako hočemo zaradi omejenih miselnih vzorcev kljub trpljenju ostati v znani situaciji. Revež zato težje postane milijonar kot nekdo iz bogatejše družine, ki ima že od začetka vgrajene drugačne miselne vzorce. Ko pridemo do kritične točke, se povzpnemo do zgornje meje uspeha, kakršnega poznamo sedaj, z omenjeno metodo pa jo dvigujemo.

Recept za uspeh vsebuje 5 elementov: verjetje (sprejetje odgovornosti za svoj uspeh), dnevno utrditev, ročno pisavo s pisanimi črkami, sanje in magičnih 30 minut. Ročno pisanje zvečer potuje direktno v podzavestni um in reprogramira miselne vzorce. Podzavestni um ne pozna razlike med fantazijo in resnico, zato ga prevaramo s trikom in napišemo pogodbo z miselno banko, vsak večer pa v dnevnik beležimo dogajanje v zvezi s ciljem in afirmacije v sedanjiku.

Najboljše si je zastaviti več ciljev, npr. 3 uravnotežene, saj če se preveč fokusiramo na enega, lahko trpijo druga področja. Zavedati se je treba, da več, kot imamo ciljev, bolj se razprši energija. S fokusom na cilje pritegnemo vse, kar je povezano z njimi (ljudi, dogodke, situacije …) in postanemo veliko bolj dojemljivi. Osredotočenost uma pomeni, da smo ob pravem času na pravem mestu s pravimi ljudmi.

Metodo miselne banke uporabljamo redno, čeprav se ob tem počutimo še tako neumno. Predavateljica nas poziva, da kljub temu vztrajamo, saj so rezultati presenetljivi. Velja poskusiti, mar ne?

Lucija Rap

Oglejte si tudi