Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Mediji in njihovo etično poslanstvo v svetu

V petek, 27. marca 2015, je na Razborju pod Lisco potekal kulturni večer, ki je bil plod sodelovanja Krajevne skupnosti Loka pri Zidanem Mostu in KŠTD Blaž Jurko Razbor pod Lisco. Večer so nam popestrili domači pevci – Fantje z Razborja, v osrednjem delu pa je spregovoril ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

 

Rdeča nit večera so bili mediji in njihovo etično poslanstvo v svetu. Tema, ki je za današnji čas, ko vlada pomanjkanje zasebnosti in kršenje človekovih pravic, precej aktualna. Morda bi se tu ustavili pri razmišljanju gospoda nadškofa o težavi, ko virtualni svet računalniških iger in fikcije nadomesti resničnega in se posameznik tako izredno težko normalno sooči z življenjem kot takšnim.

 

Ob koncu večera sta zbrane pozdravila tudi gospod Alojz Rebula, ki je še posebej poudaril svoje doživljanje Razborja in domovinske zavesti in župan Občine Sevnica, gospod Srečko Ocvirk, ki je gospodu nadškofu izrekel tudi dobrodošlico. Gospodu nadškofu pa se je za obisk in razmišljanje zahvalil tudi domači župnik, gospod Janez Furman.

 

Večer smo zaključili s postno pogostitvijo v spodnjih prostorih Doma krajanov na Razborju.

 

Dejan Cesar

Oglejte si tudi