Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA V TRŽIŠČU

V soboto 25.10., je TD Tržišče pripravilo fotografsko razstavo na kateri so bila predstavljena dela 15 tečajnikov, ki so se udeležili fotografskega tečaja v septembru. Mentor Mitja Bostner je podelil nagrade za 3 najboljša dela. Večer so popestrili nastopi domačega cerkvenega pevskega zbora iz Tržišča, zaplesale so Mlade žurerke iz Tržišča; v goste pa je prišel mešani pevski zbor iz Jevnice.
FOTOGRAFSKA RAZSTAVA V TRŽIŠČU

V sklopu prireditev »Jesen na vasi«, je v soboto, 25.10., TD Tržišče pripravilo fotografsko razstavo, kjer je svoje umetnine predstavilo 15 udeležencev fotografskega tečaja, ki je v septembru potekal v Tržišču. Otvoritev razstave je spremljalo tudi petje in ples. Nastopil je domači mešani cerkveni pevski zbor pod vodstvom zborovodje Gorazda Kermca, zaplesale so Mlade žurerke iz Tržišča. Kot osrednji gost večera pa je nastopil mešani pevski zbor KUD Jevnica iz Zasavja. Prireditev je povezovala Milena Knez.

Zbor iz Jevnice pod vodstvom zborovodje Tanje Benedik, ki v tej sestavi nastopa že deset let, je predstavil ljudske in narodne pesmi iz različnih delov Slovenije in zamejstva. Dober večer luba dekle, pa Mravla je v mlin pelala ter Kelnarca hiter pernes, so le nekatere pesmi, ki so požele bučen aplavz v dvorani.

Ob zaključku prireditve je fotograf Mitja Bostner, ki je vodil fotografski tečaj, razglasil tri najboljše fotografije; nagrado za najbolj izvirno fotografijo je prejela Nevenka Flajs. Po prireditvi je sledil ogled fotografske razstave, ki jo je skrbno pripravila Alenka Knez. Fotografije so bile posnete v Tržišču in okolici, zato so bile obiskovalcem še bolj blizu, ker prikazujejo poznane kraje in ljudi. Fotografije tečajnikov pa krasijo tudi prvi koledar TD Tržišče.

 

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Oglejte si tudi