Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

41 MLADIH PREJELO ZAKRAMENT SVETE BIRME

V soboto, 18. aprila je bilo v farni cerkvi v Tržišču praznovanje svete birme. 41 mladih birmank in birmancev je bilo v pričakovanju tega veselega dogodka. Vreme ni bilo nič kaj spomladansko, vendar to mladih ni motilo in so z nasmehom na obrazu pričakali svojega birmovalca gospoda Božidarja Metelka, generalnega vikarja, ki jim je podelil ta sveti zakrament.
41 MLADIH PREJELO ZAKRAMENT SVETE BIRME

 

V soboto, 18. aprila, smo v župnijski cerkvi v Tržišču praznovali sveto birmo. Na zelo mrzlo in deževno soboto sse je zbralo 41 mladih bodočih birmank in birmancev, njihovih boter in botrov, staršev, prijateljev, sorodnikov in ostalih krajanov. A mlade ni motilo turobno vreme, saj so na prejem svete birme pripravljali dobri dve leti in z nestrpnostjo čakali začetek obreda. Domači cerkveni pevski zbor je napolnil cerkev s prelepim petjem. V imenu staršev je vse zbrane pozdravila Milena Knez. Birmovalec Božidar Metelko, generalni vikar, je vodil bogoslužje in podelil zakramente svete birme. Pri bogoslužju je sodeloval  tudi domači župnik Jože Kohek, ki je naše osnovnošolce vsa ta leta pripravljal na ta veliki dogodek. V goste je prišel tudi nekdanji  župnik v Tržišču Slavko Kimovec in Jože Ovniček, duhovnik v pokoju. 

Ob koncu se je Žan Repovž v imenu birmank in birmancev zahvalil domačemu župniku, birmovalcu, staršem in botrom za vso podporo, ki so jo bili otroci deležni v teh letih odraščanja. Starši pa se zahvaljujemo še vsem ostalim, ki ste pomagali ustvarjati ta prijeten dogodek,ki nam bo vsem ostal v zelo lepem spominu.

 

Janja Seničar Tratar 

 

Oglejte si tudi