Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Deset brezposelnih z novo vizijo v prihodnost

Ranljive skupine brezposelnih ljudi, mlajših od 25 in starejših od 50 let, so zaposlitveno še posebno občutljive v teh nestanovitnih časih. Zato je dobrodošla vsaka koristna, uporabna pomoč, saj so v teh skupinah tudi zelo perspektivni ljudje. Mlajši imajo zanimive ideje, starejši množico uporabnih izkušenj, večini pa manjka le malo spodbude, motivacije in poslovnega znanja. Za odpravljanje takih ovir so bile v Zavodu KNOF, so. p., pod vodstvom podjetnice in motivatorke Zdravke Abram organizirane delavnice v štirih delih. Največ pozornosti je bilo posvečene pristopom do prodaje in sebe kot spoznavanju svojih zmožnosti, potencialov za iskanje svojih poslovnih ciljev.

Slušatelji so premagovali svoj dvom, njihova samozavest in videnje možnosti samopreživetja pa sta se povečala. Udeleženka Carmen iz Boštanja (50 let) je po končani 4. delavnici svojo pridobljeno poslovno samozavest komentirala takole: »Če smo se pri prvi delavnici učili hoditi, se zdaj že vozimo z biciklom.« Ob koncu delavnic je bilo vseh 10 brezposelnih prepričanih, da bi tudi oni lahko ustvarili svojo poslovno priložnost, prav vsakdo od njih je imel konkretno poslovno idejo. Udeležencem je na voljo profitni center oziroma podružnica v zavetju inkubatorja Zavoda KNOF, ko si pridobijo nekaj poslovne prakse, verjetno večina zmore tudi samostojno poslovno pot.

Prvi praktični preizkus pridobljenega prodajnega znanja je bil že narejen s preureditvijo trgovine Stara šola, prostora lokalne izmenjave na Kvedrovi cesti 30 c v Sevnici, v prijeten, domačen prostor, kjer navadno vsak obiskovalec najde kaj zase. Na tej lokaciji je organizirano zbiranje stvari, ki so morda tudi v vašem gospodinjstvu odslužile, komu drugemu pa bi prišle prav. S ponovno uporabo je mogoče prihraniti veliko energije, zaslužek od prodaje pa je namenjen novim delovnim mestom.

Usposabljanje ciljnih skupin sta omogočila podpora Evropskega socialnega sklada in KŠTM Sevnica.

Oglejte si tudi