Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Z vodstvom vojašnice Jerneja Molana o civilno-vojaškem sodelovanju

Na delovnem obisku pri županu Srečku Ocvirku sta bila v torek, 8. oktobra, poveljnik vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki, podpolkovnik Bojan Brecelj, in major Aleš Zajc. Osrednja tema srečanja je bilo civilno-vojaško sodelovanje med občino in vojašnico s področjem izvajanja nalog zaščite in reševanja.

 

V letošnjem letu je bil v sklopu vaje Premik 2013 v sodelovanju s Slovensko vojsko izveden prikaz pristanka helikopterja Slovenske vojske za prevoz ponesrečencev, s tem pa je bila uspešno preverjena lokacija pristajališča za helikopter na Radni in sodelovanje z enoto nujne medicinske pomoči ZD Sevnica in gasilci PGD Sevnica. V prihodnje je po tem vzoru kot možno lokacijo za pristanek helikopterja načrtovano preveriti tudi lokacijo na območju Krmelja.

 

Pogovori so tekli tudi o načrtovanju izvedb zaščitno-reševalnih vaj v naslednjih letih, skladno z načrtom usposabljanja občinske gasilske zveze, in drugimi sodelovanji na področju civilne zaščite.

 

V znak dobrega sodelovanja sta si vodilna predstavnika vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki in Občine Sevnica izmenjala simbolični pozornosti.

Oglejte si tudi