Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
2°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

V pripravi spremembe in dopolnitve OPN Občine Sevnica: poziv občanom za oddajo pobud

Občina Sevnica je objavila poziv k oddaji razvojnih pobud s področja urejanja prostora za pripravo sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica (OPN). Spremembe in dopolnitve tega krovnega prostorskega dokumenta pomenijo sledenje novim potrebam in pobudam, Občina pa mora kot najpomembnejši in najodgovornejši nosilec prostorskega načrtovanja zagotoviti ustrezne pogoje za medsebojno skladen in uravnotežen razvoj vseh dejavnosti v prostoru.

 

Zainteresirane poslovne subjekte in širšo javnost pozivamo, da svoje razvojne pobude s področja urejanja prostora ter potrebe po spremembi podrobnejše namenske rabe zemljišč posredujejo Občini Sevnica najkasneje do 5. novembra 2013.


Glavni namen sprememb in dopolnitev OPN je omogočiti utemeljene posege v prostor in gradnjo objektov, ki jih veljavni OPN trenutno ne omogoča. Za gradnjo objektov in druge posege v prostor je potrebna določitev nove podrobnejše namenske rabe za gradnjo, ki bo po sprejemu sprememb in dopolnitev OPN v grafičnem delu, omogočila izdajo gradbenih dovoljenj in realizacijo posegov v prostor. Enako velja za spremembo namenske rabe oziroma povrnitev rabe iz zazidljivih zemljišč nazaj v kmetijska ali gozdna zemljišča, iz razloga geološko neprimernih zemljišč za gradnjo, ali pa potreb po dodatnih kmetijskih zemljiščih za potrebe kmetijske dejavnosti.

 

Za razvojno usmeritev občine so najpomembnejša mnenja, potrebe in predlogi občanov, ki jim želimo slediti, zato bodo vsa prejeta mnenja, predloge in pobude podrobno proučeni in ovrednoteni v skladu z veljavno prostorsko zakonodajo. Informacijo o tem, ali prejeta pobuda izpolnjuje merila in kriterije za nadaljnjo obravnavo, lahko občani dobijo na Oddelku za okolje in prostor Občine Sevnica, po izboru izdelovalca sprememb in dopolnitev OPN, ki bo prejete pobude strokovno ovrednotil. Če ste pobudo že predali do konca leta 2008, je bila že vrednotena in obravnavana v postopku priprave OPN. V tem primeru morate preveriti ali je bila namenska raba zemljišča spremenjena, sicer morate podati novo pobudo. Pobude prejete v času po sprejemu OPN do danes, so že evidentirane in bodo obravnavane v sklopu priprave sprememb in dopolnitev OPN. Če pobude še niste podali, imate sedaj priložnost podati novo pobudo.

 

Pobude lahko posredujete pisno na naslov Občine Sevnica (Glavni trg 19a, 8290 Sevnica) ali po elektronski pošti (obcina.sevnica@siol.net), z izpolnjenim obrazcem za oddajo pobud, ki ga lahko dobite v sprejemni pisarni in Oddelku za okolje in prostor ter na spletni strani Občine Sevnica.
Uporaba obrazcev ni obvezna, je pa priporočljiva zaradi pridobitve ustreznih podatkov.

Oglejte si tudi