Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

S pločnikom na Studencu do večje prometne varnosti

Na Studencu, kjer trenutno poteka energetska sanacija podružnične osnovne šole, je z novo zgrajenim pločnikom zagotovljena večja prometna varnost in hkrati celovita urejenost osrednje prometnice skozi naselje. Z naložbo Občine Sevnica v 400-metrski odsek pločnika ob lokalni cesti iz smeri Impoljce se do začetka naselja podaljšuje prej obstoječi pločnik. Nova pridobitev je bila s priložnostnim programom namenu uradno predana 11. julija.


Investicija je bila gradbeno-tehnično izjemno zahtevna, saj je bilo potrebno daljši odsek pločnika umestiti na konzolno armirano-betonsko konstrukcijo. V sklopu ureditev so prestavljeni ali novo urejeni obstoječi komunalni vodi z novogradnjo odseka fekalne kanalizacije in vodovoda. Na odseku pločnika so urejeni vsi cestni priključki in mejne površine, sanirane so poškodbe vozišča ceste, do katerih je prišlo med gradnjo, ter izvedeni tudi dodatni posegi na obstoječem cestnem odvodnjavanju. Skupna vrednost vseh del, vključno z umestitvijo cestne razsvetljave na celotni dolžini in varovalne ograje na izpostavljenem pododseku, je znašala 110.000 evrov. Za investicijo je bil pridobljen delež državnih sredstev.

 

Zbrane na otvoritvenem dogodku na Studencu sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Studenec Janoš Janc in župan Srečko Ocvirk. S petjem je priložnostno prireditev popestril Mešani pevski zbor Studenec, z igranjem na harmoniko pa Natalija Hočevar. Program je povezovala Melanija Mlakar.

Oglejte si tudi